Inaugurada la 19a edició del Curs d'Història de Valldoreix


  • Comparteix:

El curs d'història ha començat aquest dilluns

El curs d'història ha començat aquest dilluns

La recuperació i difusió del patrimoni i les tradicions de Valldoreix és l'objectiu del nou curs d'història de Valldoreix que s'ha inaugurat aquest dilluns. El cicle celebra, enguany, 19 anys fent pedagogia del passat del territori gràcies a la feina del Grup d'Estudis de Valldoreix-Valldaurex, a través de conferències durant aquesta setmana on s'analitzarà la societat valldoreixenca a principis del segle XX, la colònia agrícola de Can Monmany i l'entorn natural de la zona, entre d'altres.

Després de la conferència inicial 'Plafons de rajoles del segle XIX i XX a cases de Valldoreix. Els populars 'Plafons de sants'', de la mà del president de l'Associació Catalana de Ceràmica, Alfons Romero, el cicle d'història del territori continua amb les ponències de l'historiador local Juanjo Cortés 'Vides creuades. La societat valldoreixenca, 1918-1939' i 'Can Monmany, colònia agrícola del segle XIX'. Aquesta última xerrada té lloc aquest dimecres a dos quarts de vuit del vespre.

També hi haurà lloc per a l'estudi del medi ambient, amb una conferència de l'ambientòloga, Laura Suari, i per a l'activista cultural i blocaire Josep Maria Fe, que oferirà una xerrada titulada 'Sorprèn i no sorprèn. Aventures fotogràfiques per Valldoreix'.

Totes les sessions del curs es desenvolupen a la sala d'actes del Convent de les Missioneres dels Sagrats Cors de Jesús i Maria, al costat de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.