La bio-civilització, tema central de la 'Diàspora 2012'


  • Comparteix:

Cartell de la iniciativa

Cartell de la iniciativa

Les jornades 'Diàspora Colòmbia - Barcelona - Sant Cugat' arribaran, per primera vegada, a la ciutat a partir d'aquest diumenge. L'organització del projecte; l'Associació IMAGO per a la Cooperació, el Desenvolupament i la Solidaritat; ha decidit portar el cicle a Sant Cugat per donar a conèixer el tema de la creació d'una bio-civilització.

La Diàspora té com a objectiu realitzar un treball de sensibilització a través del cinema i les noves tecnologies, al voltant de temes com la convivència pacífica, la solidaritat i el medi ambient. El tema central de les jornades d'enguany és la bio-civilització. La directora d'IMAGO, Sandra Campos, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que cal canviar l'enfocament antropocentrista per un pensament més col·lectiu.

Sandra Campos

Cal canviar l'enfocament antropocentrista a un més col·lectiu. Està en joc el planeta Terra.


El cicle comença coincidint amb la Festa de Tardor i s'allargarà durant una setmana. El representant d'IMAGO a Sant Cugat, Pau Martínez, ha explicat que la seva intenció és fomentar la participació dels ciutadans amb entitats que tenen iniciatives per canviar els hàbits de vida.

Pau Martínez

Volem fomentar que la gent vagi a visitar entitats que tenen inciatives per canviar els hàbits de la vida quotidiana.


El cinema és el protagonista de la Diàspora. Entre dimecres i dissabte vinent es projectaran els documentals 'Biblioburro'i 'Porifirio', en el marc del Cicle de Cinema d'Autor, i l'estrena del film 'Planet Ocean'. La resta d'activitats que componen el programa són una taula rodona, titulada 'Bio-civilització: amb quins fonaments ètics?', un taller de cinema per a nens i una trobada d'experiències de canvi per a la bio-civilització.

Les jornades de sensibilització, que han passat per ciutats com Nova York, París i Roma, entre d'altres, van néixer el 2004 i tenien com objectiu fomentar el diàleg intercultural, amb Colòmbia com a protagonista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.