Sant Cugat se suma a un any de mobilitzacions per demanar el dret a l'autodeterminació del Sàhara


  • Comparteix:

Sant Cugat forma part de la Coordinadora de Municipis Solidaris amb el Sàhara.

Sant Cugat forma part de la Coordinadora de Municipis Solidaris amb el Sàhara.

Sant Cugat amb el Poble Sahrauí proposarà a l'Ajuntament organitzar diverses activitats al municipi per conscienciar la població del dret d'aquest poble a l'autodeterminació. Aquesta proposta i les colònies d'estiu són els projectes que l'entitat presentarà per participar en l'any de mobilitzacions que farà la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Sahàra, de la qual en forma part Sant Cugat, per reclamar que el Marroc accepti el pla de pau proposat per l'ONU.

SCAPs aporta el seu gra de sorra a les mobilitzacions de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí amb la realització de dos projectes, que ha d'aprovar l'administració local.

La primera de les iniciatives són les colònies d'estiu que SCAPS ve fent a la ciutat des de 1999, mentre que la segona té la voluntat d'aplegar les entitats i ciutadans de Sant Cugat. La portaveu de l'entitat, Neus Bosch, ha donat més detalls d'aquesta activitat:

Neus Bosch

Molts municipis faran iniciatives similars, però nosaltres l'adaptarem a les característiques de la nostra ciutat


Bosch també ha comentat quin serà el caire que prendran les activitats que es poden realitzar a la ciutat:

Neus Bosch

Organitzarem activitats que comptin amb la participació d'altres entitats, aixó com dels ciutadans


L'any de mobilitzacions que proposa la coordinadora preveu la celebració d'eleccions democràtiques i un referèndum d'autodeterminació en un termini inferior a 5 anys. La primera d'aquestes activitats arrencarà el 16 de gener amb el lliurament de cartes reivindicatives a les ambaixades i consulats europeus del Marroc, Estats Units i França.

Sant Cugat i la resta de ciutats agermanades amb el Sahàra tenen previst trobar-se el 2004 a Saragossa o València per establir altres actuacions de pressió al govern marroqui perquè doni el vistiplau al pla de pau que proposen les Nacions Unides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.