Itziar González Virós: 'Els ajuntaments també han de ser transmissors de valors'


Temes relacionats

El compromís a l'arquitectura centra la lliçó inaugural de l'ETSAV (23/oct/12)


  • Comparteix:

Moment de la trobada amb González Virós / Font: Localpress

Moment de la trobada amb González Virós / Font: Localpress

Els ajuntaments han de ser espais de trobada i de mediació i no simples gestors de serveis. Ho ha dit l'arquitecta i urbanista Itziar González Virós durant el dinar tertúlia organitzat pel Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, amb motiu del Dia Internacional de la Declaració dels Drets Humans. A la trobada, celebrada aquest dilluns a la ciutat, hi han participat l'alcaldessa, regidors de tots els grups municipals i síndics d'altres localitats catalanes.

Itziar González Virós és coneguda per la seva defensa d'un altre model d'urbanisme que, a partir de la participació ciutadana, aconsegueixi crear espais més idonis per a les relacions socials. A més, un cop llicenciada va prometre no construir mai obra nova i va dedicar els seus coneixements a la rehabilitació com a manera de millorar les condicions de vida de les persones. Entre el 2007 i el 2010 va ser regidora de Ciutat Vella, amb Jordi Hereu d'alcalde, càrrec que va abandonar després que la seva intenció de remodelar el barri li costés amenaces i hagués de viure protegida per escorta policial.

Aquest dilluns, durant la seva intervenció titulada 'La ciutat i els drets humans', ha defensat el seu concepte d'urbanisme, però també ha parlat de quin ha de ser el paper de les administracions locals. González Virós creu que els consistoris han d'anar més enllà de la prestació de serveis.

Itziar González Virós

Ha de ser un espai de mediació entre ciutadans reconeguts i els que no, que pugui mediar entre bancs i desnonats. Una administració que vagi més enllà de prestar serveis.


Aquest perfil reivindicatiu de González Virós l'ha destacat el síndic local, Jaume Clavell, i ha apuntat que és una persona idònia per escoltar en una celebració de la Declaració dels Drets Humans.

Jaume Clavell

Crec que és una persona que mereix ser aquí. Tot el que fa és defensar a la gent del carrer.


La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha assistit a la trobada, que ha servit per obrir un debat entre la ponent i els assistents. En aquest sentit, Paraira ha posat en valor l'experiència santcugatenca de participació ciutadana en qüestions d'urbanisme i ha posat de relleu la remodelació de la plaça de Barcelona on els veïns van jugar un paper destacat en la redacció del projecte.

Cristina Paraira

A la ciutat estem engegant el procés de participació. Quan fem actuacions al carrer volem tenir en compte l'opinió dels veïns. La plaça de Barcelona és l'exemple.


A la trobada hi han assistit l'alcaldessa, Mercè Conesa, regidors de tots els grups municipals i els síndics de Rubí, Terrassa, Sabadell i Vilafranca del Penedès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.