Les estacions de Bicibox de Lluís Millet i l'ajuntament, les més utilitzades


Temes relacionats

La ciutat ja compta amb aparcaments segurs per a bicicletes ( 4/set/12)

Sant Cugat fa una aposta per la mobilitat sostenible amb el Congrés de la Bicicleta (18/jul/12)


  • Comparteix:

Estació de Bicibox a la plaça de Lluís Millet / Font: Localpress

Estació de Bicibox a la plaça de Lluís Millet / Font: Localpress

El sistema d'emmagatzematge de bicicletes, Bicibox, ha superat les 1.000 transaccions en els dos primers mesos de funcionament a la ciutat. Els punts que presenten una major utilització són els situats a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), amb més de 300 usos cadascuna; l'aparcament de la plaça de la Vila, el de l'estació de FGC a Mira-sol i la Casa de Cultura. El consistori no descarta canviar la ubicació de les estacions que no funcionin com, segons les primeres dades, són les situades a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater i a les parades de FGC de Volpelleres i Valldoreix.

La ciutat compta té una seixantena de places dividides en vuit estacions. Les que més activitat presenten són les situades a la plaça de Lluís Millet i avinguda de Lluís Companys, amb més de 300 transaccions cadascuna en els mesos de setembre i octubre. Els Bicibox situats a la plaça de la Vila i l'estació d'FGC de Mira-sol superen els 100 usos en aquests dos mesos, i l'estació situada a la Casa de Cultura arriba a les 65 transaccions.

Per contra, els Bicibox que són susceptibles de reubicar per la seva poca acceptació, són les situades a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater, i les de les estacions de FGC de Volpelleres i Valldoreix.

Amb tot, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró s'ha mostrat satisfet per l'arrencada d'aquest sistema a la ciutat tot i que s'ha mostrat prudent a l'espera de les dades dels primers sis mesos de Bicibox.

A més, Puigneró ha destacat que el perfil d'usuaris és molt homogeni, en el sentit que cada franja d'edat està repartida al voltant del 25%, i per sexes està força igualat però amb més presència d'homes que dones.

Jordi Puigneró

La resta de franges d'edat dels usuaris estan repartides a un 25%. De 16-24 anys està per sota del 25%, entre 25-34, per sobre 25%, la franja dels 35-44 està per sota del 25% i 45-54 anys està al 25%.


El sistema d'emmagatzematge de bicicletes Bicibox està inclòs en el futur Pla de Mobilitat Urbana (PMU) de Sant Cugat i està gestionat l'Àrea Metropolitana (AMB), també responsable del manteniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.