La XASC i la FAV estudien crear una Plataforma per la millora de la sanitat pública


  • Comparteix:

La presentació dels resultats de l'enquesta va anar acompanyada d'una conferència de Vicenç Navarro.

La presentació dels resultats de l'enquesta va anar acompanyada d'una conferència de Vicenç Navarro.

La Xarxa Alternativa de Sant Cugat (XASC) i la FAV estudien la possibilitat de crear una Plataforma ciutadana per millorar la sanitat pública a la ciutat. Així s'ha anunciat durant l'acte de presentació dels resultats de l'enquesta sobre la sanitat pública feta per les dues entitats a la ciutat. Els resultats, avançats ja per aquesta emissora, posen de manifest que el poc temps d'atenció del metge i el funcionament d'algunes especialitats com la ginecologia o la dermatologia són alguns dels aspectes que valoren més negativament els santcugatencs.

Els resultats d'aquest sondeig, fet a més de 200 persones de la ciutat, posen de manifest una valoració força positiva de l'atenció dels metges de capçalera al CAP de Valldoreix, així com un descontentament general cap al servei d'atenció domiciliària o algunes especialitats.

Un cop fet aquesta enquesta, els organitzadors volen fer una primera trobada amb les diferents entitats de la ciutat i plantejar la possibilitat de crear una plataforma que treballi per millorar algunes d'aquestes qüestions.

Maria Jesús Izquierdo

Tenim la idea de reunir-nos i veure si convé fer una plataforma ciutadana que fixi uns objectius i es posi a treballar.


Coincidint amb aquest acte, el catedràtic de Ciències Polítiques i Socials en la Universitat Pompeu Fabra, Vicenç Navarro, ha destacat la situació d'endarreriment en que es troba l'Estat del Bénestar a Catalunya, que segons ha dit està molt menys desenvolupat que al conjunt d'Europa, i que en alguns aspectes està també per sota de la mitjana de l'Estat Espanyol.

Navarro ha atribuït aquest fet a dos grans factors: el dèficit fiscal, i la proritat que l'anterior govern català donava al sector privat.

Vicenç Navarro

Hi ha dos grans factors, el dèficit fiscal i la prioritat que le govern de la Generalitat ha donat fins ara al sector privat en l'educació i en la sanitat.


Pel que fa als aspectes menys desenvolupats de l'Estat del Bénestar a Catalunya, Navarro ha destacat la sanitat, l'ensenyament i sobretot, les polítiques familiars, que segons ha dit, espera que canvïin amb el nou govern català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.