La comunitat educativa es manifesta per una educació pública de qualitat


  • Comparteix:

La comunitat educativa ha reivindicat seguir lluitant per una educació pública i de qualitat

La comunitat educativa ha reivindicat seguir lluitant per una educació pública i de qualitat

Mig centenar de persones, entre professors i famílies, s'han sumat a l'acte de protesta contra la reforma educativa convocada aquest dijous per l'Assemblea de Docents. Els assistents han lamentat la política educativa del ministre Wert, aspectes de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i les retallades que posen en perill l'escola publica catalana i de qualitat. Un debat sobre el present i futur de l'educació a l'institut Angeleta Ferrer ha tancat la jornada reivindicativa, que s'ha iniciat amb una concentració a la plaça d'Octavià. Finalment, els assistents han descartat passar la nit a un dels centres.

El membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat David Raboso ha explicat que formen part d'una jornada de protestes a tot l'Estat espanyol en contra de la reforma del ministre Wert i a Catalunya també en contra d'alguns aspectes de la LEC.

Raboso ha explicat que la reforma proposa una educació que s'allunya de la funció formadora en valors que defensa l'assemblea. A més, ha criticat les retallades que afecten directament el dia a dia dels centres educatius i la qualitat de l'ensenyament públic del país.

David Raboso

També critiquem les retallades que es tradueixen en l'augment de ràtios i la eliminació de les substitucions i que van en detriment de la qualitat de l'escola.


El psicòleg Jaume Funes ha protagonitzat a l'institut Angeleta Ferrer la conferència 'Passem de Wert i parlem de l'educació al segle XXI' on ha reivindicat la necessitat de lluitar per una educació pública de qualitat que segueixi construïnt oportunitats per a tothom. Ha criticat la línia d'actuació dels governs espanyol i català que, afirma, posa en perill l'educació que haurien de rebre els infants. En aquest sentit, ha expressat la necessitat de seguir lluitant per una educació en valors.

Jaume Funes

Cal animar al personal per què segueixi lluitant per educar en valors. El que realment està en crisi és la manera d'educar i les retallades hi ajuden.


Els assistents han descartat finalment passar la nit a un dels centres educatius de la ciutat i han tancat els actes amb un debat entre els membres de la comunitat educativa presents a la jornada.

Els actes reivindicatius d'aquest dijous han comptat amb la presència majoritària de mestres i professors, alguns pares i mares d'alumnes i membres d'algunes formacions polítiques, com ICV-EUiA i la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.