Una trentena de persones descobreixen els aspectes legals i pràctics de la tutela


  • Comparteix:

Moment de la xerrada celebrada a La Casa de Cultura

Moment de la xerrada celebrada a La Casa de Cultura

Representar la persona, tenir-ne cura, administrar el seu patrimoni i vetllar pels seus drets són alguns dels aspectes que comprèn la tutela. Aquest ha estat el punt de partida de la 4a Jornada Tècnica que enguany s'ha centrat en aquest àmbit i els seus aspectes legals i pràctics. Una trentena de persones han assistit a la cita, organitzada per la Taula per a Persones amb Malalties Neurològiques i Càncer.

La tutela és un servei pel qual una persona amb dificultats cognitives rep l'atenció d'un professional o familiar que s'encarrega d'acompanyar-la en totes les facetes vitals que l'afectat no pot dur a terme. El tutor assumeix la gestió dels aspectes legals, econòmics i també de tasques rutinàries com vetllar per l'alimentació i la salut de l'afectat.

La cita ha comptat amb la ponència del gerent de la Fundació Tutelar Família i Societat, Ricard Lázaro, que ha estat l'encarregat de contextualitzar el servei tutelar i donar-ne a conèixer els aspectes pràctics. En una entrevista a Cugat.cat, Lázaro ha lamentat que aquestes prestacions siguin poc conegudes per a la societat ja que aporten important millores per a les persones que pateixen dificultats.

Ricard Lázaro

No es coneix massa què vol dir la paraula tutela. És molt complet, siginifica exercir de pares i mares en tots els àmbits. És una funció poc coneguda.


L'altra ponent de la cita ha estat l'advocada i assessora jurídica de serveis socials Anna Rovira que s'ha encarregat de tractar els aspectes legals d'aquest servei. Rovira ha explicat els passos a seguir per sol·licitar la tutela que comencen pel dictamen d'un jutge.

Anna Rovira

Si un jutge determina que una persona no té prou capacitats, el tutor es responsabilitza del benestar personal i la correcta administració dels seus béns.


Professionals del tercer sector, cuidadors i familiars han assistit a la xerrada celebrada aquest dijous a la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.