Sant Cugat i Rubí, contraris a l'aparcament de camions a la BP-1503


Temes relacionats

L'Ajuntament repavimenta el lateral de la carretera de Rubí (11/jul/09)

Llum verda del Parlament a la conversió de la carretera de Rubí en via urbana (10/jul/09)

Sant Cugat i Rubí volen posar voreres a la carretera de Rubí ( 3/jun/04)


  • Comparteix:

Imatge actual dels camions que aparquen a la carretera de Sant Cugat- Rubí / Font: Ajuntament de Rubí

Imatge actual dels camions que aparquen a la carretera de Sant Cugat- Rubí / Font: Ajuntament de Rubí

Els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí han instat la Generalitat a prohibir l'estacionament de camions als vorals de la BP-1503. Els consistoris han enviat un informe al departament de Territori davant el perill que l'aparcament de camions comporta per als vianants i, sobretot, per als cotxes que afronten problemes de visibilitat en incorporar-se a aquesta carretera.

La BP-1503, més coneguda com la carretera de Rubí a Sant Cugat, s'ha convertit en un aparcament habitual pels camions que desenvolupen la seva activitat al polígon de Can Sant Joan. Una recurrència que afecta el trànsit de persones i vehicles per aquesta carretera que connecta Rubí amb la nostra ciutat.

Els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí han considerat que aquest fet pot comportar riscos per a la seguretat dels ciutadans que es desplacen a peu, des de Rubí, fins al Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) o dels santcugatencs que van a fer gestions a Rubí. Els consistoris també estan preocupats pels problemes de visibilitat amb què es troben els vehicles que s'incorporen a la BP-1503 venint des de l'avinguda de la Generalitat.

Per aquest motiu, les dues administracions han lliurat un informe al Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat sol·licitant la prohibició per aparcar als vorals de la carretera de Rubí a Sant Cugat. Els dos ajuntaments també exigeixen la col·locació de tanques rígides o metàl·liques.

Tres quartes parts de la via estan ubicades al terme municipal de Sant Cugat. Fa quatre anys, l'Ajuntament de Sant Cugat va invertir 82.000 euros per repavimentar el lateral de la carretera de Rubí a Sant Cugat.

També al 2009, el Parlament va aprovar la conversió en via urbana de la carretera de Rubí per donar més seguretat als estudiants de l'institut Leonardo i als usuaris i clients dels serveis i comerços que hi ha a banda i banda de la carretera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.