Més de 240 activitats donaran forma a una Festa Major amb menys pressupost


  • Comparteix:

La Festa Major, que s'ha presentat aquest dilluns, repetirà format i amplia lleugerament les activitats, tot i la reducció d'un 23% del pressupost. El cartell musical, amb Mishima i Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi com a caps de cartell, es combinarà amb propostes més tradicionals. Tot plegat per gaudir durant quatre dies d'una festa grossa plural i identitària, que tindrà com a pregoner el Club Voleibol Sant Cugat i que es desenvoluparà sota el lema 'Festa-la teva!'.

La Festa Major del 2013, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny i està organitzada per una nova gestora, mantindrà el format de l'any anterior, on la programació impulsada per les entitats s'articularà a través de l'espai de diverses places.

Tot plegat per encabir més 240 actes amb la participació de 82 entitats organitzadores. Més que l'edició anterior, però amb un pressupost que es redueix un 23%, fins els 291.470 euros. Per l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquesta reducció pressupostària vol tenir en compte la situació econòmica actual, però sense afectar el resultat de la festa grossa del municipi.

Mercè Conesa

Sense menystenir l'entorn econòmic, creiem que amb menys pressupost multiplicarem el resultat.


La participació és el principal objectiu de la celebració, que enguany es desenvoluparà sota el lema 'Festa-la teva!' en una declaració d'intencions que ha explicat la presidenta de la Gestora de la Festa Major, Maria Alonso.

Maria Alonso

Intenem comunicar que la festa és de la gent de Sant Cugat. El millor que pots fer és fer-la teva i participar-la en tots els sentits.


La festa consolida les apostes dels darrers anys i incorpora algunes novetats. És el cas del Castell de Focs que es trasllada al darrer dia per cloure la celebració, mentre que el tret de sortida anirà de la mà d'una tronada inicial a càrrec de la Trobada Percussionista amb sis formacions locals. Enguany, Sant Pere cau en dissabte i per això es modifiquen algunes activitats. El Tast de Vins es mou a divendres a la tarda, la Trobada Gegantera a dissabte al matí i la Botiga al Carrer se celebrarà el 6 de juliol, fora de la festa. Tot plegat per deixar protagonisme a l'activitat més tradicional de la festa santcugatenca, el 'Paga-li, Joan', que també patirà alguns canvis per encabir el creixement en la participació.

Un altre dels protagonistes són els concerts. Fins a 89 actuacions tindran lloc durant la Festa Major, de les quals 47 són de grups locals. Els caps de cartell seran Mishima i Roger Mas amb la Cobla Sant Jordi, Se Atormenta una Vecina i l'orquestra La Tràfic.

Propostes que s'ajunten a les 34 activitats tradicionals, els 16 àpats i tasts, les 27 activitats esportives i la vintena de propostes familiars. Els epicentres seran un any més l'Espai Arrel a la plaça d'Octavià, la Plaça del Jazz a Can Quitèria, la Des-plaça Jove a la plaça del Rei, la Festa Major Alternativa a la plaça de Pep Ventura i La Taverna a la plaça de Barcelona.

Les places gestionades per entitats - Des-plaça Jove, Espai Arrel i Festa Major Alternativa (FMA) - acolliran divendres i dissabte la fi de festa, prevista a les quatre de la matinada.

Abans, però, el pregoner d'enguany, el Club Voleibol Sant Cugat (CVSC) arrencarà dijous les celebracions. El president del club, Miquel Martínez, ha destacat la importància d'aquesta distinció, sobretot per al món esportiu local.

Miquel Martínez

El nostre club està molt content i orgullós d'aquesta distinció. És una fita, no esportiva, però molt important.


Com sempre, Cugat.cat oferirà una cobertura informativa especial de la Festa Major, que es podrà seguir a través de tots els seus canals i formats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.