L'ANC digitalitzarà imatges de la Segona República, l'exili i la Mancomunitat


  • Comparteix:

Imatge de l'ANC, ubicat a Sant Cugat

Imatge de l'ANC, ubicat a Sant Cugat

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), ubicat a Sant Cugat, s'encarregarà de la digitalització de més de 206.000 imatges de la Segona República, l'exili i la Mancomunitat, juntament amb altres documents textuals, sonors i audiovisuals. Tot i que la major part d'aquests documents podrà ser consultada per internet, aquells que pertanyen a fons privats i altres arxius amb informació que no es pugui difondre per la Llei de Protecció de Dades no estaran a la xarxa.

La digitalització d'aquests documents permetrà fer un pas endavant i facilitarà les consultes que els usuaris puguin necessitar de l'ANC.

Segona República i exili
L'Arxiu digitalitzarà 64.650 imatges de la Segona República, provinents del fons de la Generalitat, concretament de la Secció d'Arxius del servei del Patrimoni Històric del departament de Cultura i Servei de Recuperació del Patrimoni Històric i Científic del mateix departament.

D'altra banda, i en referència a part de la documentació sobre l'exili, l'ANC digitalitzarà imatges provinent del fons del Centre Espanyol de Moscú. En total, seran 61.350 documents que inclouen, a banda dels recollits pel Centre Espanyol de Moscú, arxius provinents del Partit Comunista d'Espanya (PCE) i de membres exiliats a la Unió Soviètica, com Dolores Ibarruri.

Mancomunitat de Catalunya
Pel que fa a la documentació que l'ANC digitalitzarà sobre la Mancomunitat, hi ha un total de 80.000 imatges. Es tracta d'arxius generats pel departament d'Intervenció del mateix organisme, excepte dues unitats documentals produïdes pel departament d'Administració. El fons inclou sèries de pressupostos, gestió de despeses i ingressos i documentació bancària de l'ens, entre d'altres, així com una petita biblioteca amb publicacions pròpies de la Mancomunitat i tres volumes amb exemplars de la Crònica Oficial publicats entre octubre de 1920 i novembre de 1923.

Altres documents
L'ANC digitalitzarà 20.000 metres de pel·lícula de material audiovisual i 143.280 minuts de material sonor de diversos fons de l'Arxiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.