Arriba a la ciutat la Setmana de la Mobilitat Sostenible


  • Comparteix:

Joan Puigdomènech i Jordi Puigneró, d'esquerra a dreta, han presentat les activitats / Font: Localpres

Joan Puigdomènech i Jordi Puigneró, d'esquerra a dreta, han presentat les activitats / Font: Localpres

Una obra de teatre, una mostra, una caminada i una pedalada són algunes de les activitats que tindran lloc a la ciutat per promoure la mobilitat 'amable' amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Aquest diumenge, començarà aquesta iniciativa que se celebra de manera simultània arreu de Catalunya.

La primera activitat de la iniciativa s'avança aquest divendres. Es tracta d''Stop: Una nova aventura dels Superagents de la Ketty', un muntatge teatral que promou entre els més petits els valors de la conducció segura. Serà a les sis de la tarda al Teatre-Auditori.

El vehicle elèctric serà el protagonista de la mostra que s'instal·larà aquest diumenge a la plaça de la Vila, davant l'ajuntament. Allà es podran conèixer diferents models de vehicles i participar en cursos de conducció eficient. Els més petits també podran aprendre a conduir amb seguretat gràcies a un curs on, mitjançant karts de pedals, descobriran les normes bàsiques de conducció.

També diumenge, al punt del migdia, una caminada recorrerà alguns dels espais més representatius del passat vinícola de la Sant Cugat. La sortida serà de l'Oficina de Turisme.

Durant la presentació dels actes d'aquest dilluns, el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que els valors d'aquesta iniciativa catalana van en sintonia amb els objectius de l'equip de govern de promoure una mobilitat 'amable' pel ciutadà. En aquest cas, Puigneró ha posat de relleu l'aposta per la bicicleta i la vianantització dels carrers del centre de la ciutat.

Jordi Puigneró

Volem que el centre de la ciutat sigui dels vianants. Hem vianantizat carrers i hem fet més carrils bici, és el cas de la rambla Ribatallada.


Dissabte dia 28, les bicicletes prendran els carrers de la ciutat amb una pedalada pels carrils bici que mostrarà els itineraris per desplaçar-se entre els llocs d'interès del municipi. Serà un recorregut de dues hores de durada. Per participar-hi cal reserva prèvia a l'adreça Oficinasostenible.santcugat.cat.

A banda, hi ha obert un concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram on es poden fer arribar imatges relacionades amb la mobilitat a través de l'etiqueta #mobilitat2013. És una proposta de la Generalitat i les bases es poden consultar a Mobilitat.net.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.