El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat presta 200.000 euros durant el 2013


  • Comparteix:

Els jubilats compten amb una especial atenció del Fons Social / Font: ACN

Els jubilats compten amb una especial atenció del Fons Social / Font: ACN

El Fons Social Valldoreix-Sant Cugat ha concedit a través de microcrèdits sense interès gairebé 200.000 euros a 148 famílies durant el 2013. Enguany també s'han prestat a fons perdut 10.000 euros destinats a 20 persones jubilades i amb pensions baixes. El fons es va crear al 1998 i des d'aleshores ha prestat uns 2'4 milions d'euros.

Un dels responsable de l'entitat Ramon Escamilla ha destacat que la nova ajuda als jubilats pretén millorar les condicions de vida d'aquestes famílies amb petites reparacions o canvis com pot ser la transformació de les banyeres en dutxes o el canvi de la caldera de la calefacció. Sota aquesta modalitat, s'ha ajudat aquest 2013 a 20 famílies amb la supervisió de l'Ajuntament.

Ramon Escamilla

És nou això de l'ajuda als jubilats i ho fem d'acord amb els serveis socials de l'Ajuntament.


Amb relació als microcrèdits d'enguany, Escamilla ha concretat que s'han prestat 196.700 euros a 148 famílies. Unes xifres que segons explica confirmen la tendència a la baixa pel que fa al nombre de peticions dels darrers anys. Escamilla ho atribueix a la crisi i al descens d'arribada de persones immigrades. Tot i un petit repunt de les peticions de persones d'origen autòcton, ha confirmat que una aclaparadora majoria de les peticions segueixen sent de persones d'origen estranger.

L'entitat assegura que la xifra de morositat segueix sent 'baixa', d'entre un 4 i un 5%, i ha explicat que s'ha establert un màxim de 1.500 euros de préstec per família. En aquest sentit, Escamilla ha destacat la filosofia del fons de fer entendre als beneficiaris la necessitat que retornin els diners per poder seguir ajudant a més persones.

Ramon Escamilla

La idea del fons és que els prestataris siguin conscients que si retornen els diners poden ajudar a més gent.


La majoria d'aquests préstecs es destinen a sufragar els deutes de l'arribada a la ciutat, pagar bitllets d'avió per visitar la família en el país d'origen, fer front a les despeses de l'educació dels fills, adequar l'habitatge i comprar eines de treball.

L'entitat va néixer al 1998 de la mà de Maria Antònia Gili, que va reunir un grup de voluntaris per posar en marxa el servei de préstecs sense interessos per a persones que travessen dificultats econòmiques. La seu de l'entitat està ubicada a la Casa de Cultura i l'horari d'atenció és els dimarts de sis de la tarda a nou del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.