Un Consell Municipal de Comerç impulsarà el sector local


Temes relacionats

La uaSC reclama el consens polític per solucionar el futur del comerç local ( 6/mar/14)

Els botiguers, inquiets per l'impacte de l'espai comercial del Centre Direccional ( 7/mar/14)

Vila diu que la Generalitat 'no sintonitza' amb el macrocentre de Cerdanyola ( 6/mar/14)

El PSC vol reincentivar el comerç i adaptar-lo a la normativa d'accessibilitat (26/feb/14)


  • Comparteix:

La moció dóna suport al comerç local

La moció dóna suport al comerç local

Sant Cugat tindrà un Consell Municipal de Comerç per promoure les botigues locals. El consell tindrà la representació directa del sector comercial amb presència d'actors com Sant Cugat Comerç, Fundació Sant Cugat Actiu, els mercats municipals i el gremi de restauració. La moció que l'impulsa, presentada per CiU i el PSC, ha rebut el suport de tots els partits i també d'ERC i la uaSC, que no tenen presència al ple.

El consell, que tindrà caràcter consultiu i d'assessorament, podrà elevar recomanacions sobre el sector i proposar nous projectes. La moció també recull que es redacti, conjuntament amb el responsables del sector, un Pla Estratègic de Comerç que, entre altres aspectes, analitzi l'estat del teixit comercial i faci propostes conjuntes per donar un impuls als comerços del municipi.

El text també es compromet a millorar l'accessibilitat als comerços. La moció recull que es gestioni a mitjà i llarg termini que tots els comerços i zones comercials de la ciutat disposin dels elements necessaris i homologats per atendre tothom en condicions d'igualtat.

Els posicionaments dels partits al ple
El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha estat l'encarregat de presentar la moció. Villaseñor ha destacat que és hora de posar-se a treballar per tirar endavant el Consell Municipal de Comerç i el Pla Estratègic de Comerç, amb pressupost i calendaris concrets.

Ferran Villaseñor

Aquesta moció el que vol és establir una analisi de la situació a partir de la qual es debatrà un pla estratègic amb mesures concretes i un calendari.


L'equip de govern, coproposant de la moció, i la resta de grups municipals han donat suport a la moció.

CiU ha destacat que cal posar més control en el tema de l'accessibilitat i ha ressaltat que volen un Pla Estratègic Municipal molt participatiu.

El PP ha considerat positiu la creació d'un marc d'analisi del comerç local amb l'objectiu de potenciar-lo.

ICV-EUiA ha donat suport a la moció i ho ha fet destacant que aquestes mesures poden enfortir el teixit comercial i ajudar-lo a dinamitzar.

La CUP s'ha sumat a la proposta amb l'esperança que el nou consell de comerç pugui fer alguna cosa respecte els alts lloguers dels locals comercials, la desaparició de botigues emblemàtiques i la proliferació del model de franquícies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.