Les subvencions a escoles vinculades a l'Opus, silenci mediàtic de l'any


  • Comparteix:

L'anuari s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona

L'anuari s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona

Les subvencions econòmiques a escoles vinculades a l'Opus Dei - entre elles, La Farga i El Viaró - és un dels principals silencis mediàtics del 2013, segons l'anuari de Mèdia.cat impulsat pel grup Ramon Barnils. Els supersous del directius d'empreses de l'Ibex35, l'assetjament laboral a Mercadona i la inversió del Qatar a Catalunya són altres temes analitzats en aquest document.

L'anuari pretén aprofundir en temes d'actualitat que no han estat tractats o ho han estat amb poca profunditat als mitjans de comunicació. Gràcies a una campanya de micromecenatge, el treball ha vist la llum aquest dilluns.

El tema que encapçala el document és la subvenció econòmica que reben centres vinculats a l'Opus Dei, escoles que segreguen els alumnes per sexe. En un context de retallades, el reportatge subratlla que el conveni, renovat l’última vegada pel govern tripartit, ha concedit en els darrers quatre cursos 100 milions d'euros a aquests col·legis, és a dir, una despesa aproximada de 25 milions l'any. Entre els centres citats, hi apareixen els santcugatencs El Viaró i La Farga, amb nou i 11 milions d'ajuts aproximadament.

Una quinzena de temes
L'anuari posa llum sobre altres temes. Per exemple, s'explica els supersous que reben els 86 directius dels Països Catalans en les empreses de l’Ibex35, que cobren 366.00 euros anuals de mitjana, i els casos d'assetjament laboral a Mercadona. Altres qüestions analitzades són les inversions del Qatar a Catalunya i el fet que un 17% de consellers que han tingut els successius governs dels Països Catalans ha estat imputat en casos de corrupció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.