L'habitatge públic comença a caminar a la Floresta

Ajuntament i veïns consensuen fer pisos a l'entorn de l'estació i la creació d'una cooperativa d'habitatge social


Temes relacionats

L'Ajuntament i florestans fixen el full de ruta de l'habitatge públic amb l'entorn de l'estació com a punt de partida (25/gen/18)

Calvet referma el compromís de fer habitatge públic a la Floresta i s'alia amb el veïnat per treballar plegats (14/des/17)


  • Comparteix:

L'experiència de l'habitatge públic protegit comença a treballar-se aquesta tardor / Foto: Localpres

L'experiència de l'habitatge públic protegit comença a treballar-se aquesta tardor / Foto: Localpres

L'habitatge públic de lloguer comença a perfilar-se a l'horitzó de la Floresta, després de 10 mesos de feina entre l'Ajuntament i els veïns. La comissió d'urbanisme del consell de barri ha validat les propostes municipals d'habitatge públic (HPO) per al districte, unes iniciatives que passen per la creació d'una cooperativa d'habitatge social i el desenvolupament d'experiències de cessió d'ús de pisos. Un full de ruta que no oblida la construcció de la primera promoció de llars a l'entorn de l'estació adreçats a la gent gran i que començarien a executar-se al 2020.

La centralitat de la plaça de l'estació
El nombre de pisos públics rondaria la vintena i Promusa ja treballa en el projecte de reparcel·lació. Amb la compra de terrenys a privats, l'aterratge de pisos de protecció s'obrirà pas en un immoble de Promusa, entre la plaça de Miquel Ros i el carrer de Pearson. Les mirades estan posades, sobretot, en si els equipaments previstos es traduiran en la reivindicada biblioteca. En qualsevol cas, la nova centralitat i la resta de projectes pensats per l'Ajuntament són una 'bona' declaració d'intencions, segons el membre de la comissió d'urbanisme, Ramon Piqué. Un relat que suposarà la posada en circulació del sòl públic del districte per millorar el parc d'habitatge protegit a la ciutat.

Les novetats més esperades
Són les que més entronquen amb l'esperit 'alternatiu' florestà: la creació d'una cooperativa d'habitatge social de la Floresta i el desenvolupament d'experiències de cessió d'ús. Aquestes últimes són una pràctica, a cavall entre la propietat i el lloguer, en què cooperatives d'habitatge sense ànim de lucre construeixen o obtenen pisos per als socis cooperativistes.

L'Ajuntament també ha recordat als veïns que pot fer ús del dret de tanteig i retracte: quan l'administració adquireix sòl privat abans que entri al circuit de venda.

Més eines
La Floresta disposa ara del seu seu propi Observatori d'Habitatge. Creat el mes passat, està impulsat pel consistori i el consell de barri, amb la col·laboració permanent d'alumnes de l'ETSAV. Una taula d'anàlisi per donar una visió 'diversa i innovadora' sobre les possibilitats d'habitatge al districte. Una altra eina serà l'impuls del registre municipal de solars sense edificar.


Ramon Piqué

Molt bon punt de partida. No deixen de ser vuit punts ambiciosos que concreta coses com la cooperativa d'habitatge o la cessió d'ús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.