Un informe jurídic encarregat per Territori diu que la conselleria 's'ha extralimitat' en la modificació del PGM a la Floresta


  • Comparteix:

L'alcalde, el convergent Lluís Recoder, diu que des de Territori no han decidit encara de quina forma s'actuarà davant la decisió de la Generalitat d'aturar la tramitació per modificar el PGM en aquest districte

L'alcalde, el convergent Lluís Recoder, diu que des de Territori no han decidit encara de quina forma s'actuarà davant la decisió de la Generalitat d'aturar la tramitació per modificar el PGM en aquest districte

L'àrea de Territori de l'Ajuntament no ha decidit encara quines accions emprendrà davant l'acord del govern català de suspendre la tramitació definitiva del PGM a la Floresta, a l'espera de rebre la notificació oficial per part de la Generalitat. Tot i això, l'alcalde, el convergent Lluís Recoder, ja ha avançat que un primer informe jurídic determina que la conselleria de Política Territorial 's'ha extralimitat en les seves funcions' en aquest tema.

L'alcalde de la ciutat, el convergent Lluís Recoder, ha explicat que des de l'àrea de Territori no ha decidit encara de quina forma procedirà davant l'acord del govern català -que suspèn la tramitació definitiva de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) a la Floresta a l'espera d'una avaluació d'impacte ambiental- ja que el primer pas per fer-ho és rebre la notificació oficial de la Generalitat, que a primers d'agost encara no havien rebut.

Tot i això, Recoder ja ha avançat que un primer informe jurídic estableix que, en aquest tema, la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques 's'ha extralimitat en les seves funcions'.

Lluís Recoder

Tenim un primer informe jurídic que m'he llegit i em vull rellegir però que és bastant clar i diu que la conselleria s'ha extralimitat en les seves funcions claríssimament i que hi ha una desviació de poder manifesta.


Cal recordar que l'alcalde ja va denunciar fa uns dies que, des del seu punt de vista, la conselleria havia actuat de forma partidista en aquesta qüestió i que es qüestionava l'acord del govern català perquè, segons assegura, l'expedient de modificació del PGM ja disposa d'un informe ambiental que l'any 2003 va rebre el vist-i-plau del departament de Medi Ambient de la Generalitat.

Recoder ja va anunciar en aquell moment que no tancaven la porta a la via jurídica, tot i que aquesta era una decisió que calia avaluar amb molt deteniment ja que suposaria tenir aturat durant uns anys el projecte, que entre d'altres coses ha de permetre legalitzar les cases fora d'ordenació del districte.

D'altra banda, cal recordar també que ERC, actual soci de govern de CiU a l'Ajuntament de Sant Cugat, és contrari a la urbanització parcial del sector de Can Busquets prevista en el mateix projecte de modificació del PGM a la Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.