L'alcalde planteja l'any 2015 com a horitzó per tenir soterrades les línies de FGC al seu pas pel centre de la ciutat


  • Comparteix:

Recoder aposta per un acord de ciutat que impliqui grups polítics i agentcs econòmics i socials

Recoder aposta per un acord de ciutat que impliqui grups polítics i agentcs econòmics i socials

L'any 2015 és l'horitzó que es marca l'alcalde de la ciutat perquè quedin soterrades les línies dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al seu pas pel centre del municipi. Lluís Recoder assegura que aquest és un projecte de ciutat i per això aposta per un gran pacte que inclogui les diferents formacions polítiques però també les entitats veïnals i el teixit econòmic del municipi. El primer pas en aquest sentit serà la presentació d'una moció al ple del mes de setembre que l'alcalde espera que pugui ser institucional.

L'Ajuntament de Sant Cugat continua treballant per aconseguir, en un futur, el soterrament de les línies de FGC al seu pas pel centre de la ciutat. Així ho ha assegurat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha recordat que aquest projecte ja compta amb un estudi que va dur a terme l'anterior govern de la Generalitat, però que a data d'avui es troba paralitzat.

I és que, tot i reconèixer que estan mantenint converses amb la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques sobre el tema, l'alcalde ha remarcat que, a hores d'ara, no hi ha ni un calendari ni una previsió pressupostària per dur-lo a terme. És per això que Recoder torna a reclamar que es tiri endavant la proposta ja que, segons ha dit, es tracta d'un projecte important de ciutat, i ha plantejat l'horitzó del 2015 com a fita possible perquè aquest soterrament sigui una realitat.

Lluís Recoder

Al mes de setembre plantejarem al ple municipal que vol aconseguir l'acord de tot el consistori amb aquest objectiu, i ho volem plantejar també a les associacions veïnals i al món econòmic de la ciutat.


Per tal de fer-ho possible, l'alcalde ja ha apuntat que des de l'equip de govern treballaran per buscar un acord amb les diferents formacions polítiques però també amb les associacions de veïns i amb les institucions econòmiques del municipi que permeti avançar conjuntament cap a aquest 'objectiu de ciutat'.

Lluís Recoder

Hi ha alguna proposta sobre per on podríem començar però no hi ha ni quantificació eocnòmica ni calendari. Però per nosaltres aquesta és una qüestió de ciutat de llarg termini i crec que ens podríem fixar el 2015 com a fita.


Per a l'alcalde, poder tenir soterrades les línies dels ferrocarrils suposaria un benefici important per la ciutat, ja que a banda de posar fi a la barrera que suposen les vies entre diferents barris, també permetria alliberar sòl al centre de la ciutat. Concretament, la prioritat seria soterrar les línies que creuen el centre del municipi, i per tant, també l'estació de Sant Cugat Centre i no es descarta potser soterrar l'estació de Mira-sol, i totes les vies entre les estacions de Valldoreix, Hospital General, i la futura estació de Vullpalleres

Lluís Recoder ha recordat, per últim, que municipis com Terrassa, Sabadell o Rubí ja tenen en marxa o aprovats projectes de soterraments dels FGC al seu pas pel centre, i que ara és el torn de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.