L'Ajuntament atura la possibilitat que IKEA s'instal·li a Sant Cugat


  • Comparteix:

IKEA no s'instal·larà, de moment, a Sant Cugat. L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que no s'ha aprovat cap planejament perquè la multinacional sueca pugui obrir un nou centre als afores de la nostra ciutat. A més, l'Ajuntament ha aturat la proposta de la Generalitat de destinar a ús comercial algunes de les parcel·les que l'Incasòl té a Can Sant Joan.

Tot i que IKEA no ha presentat cap proposta formal a l'Ajuntament per instal·lar-se a la nostra ciutat, des de l'equip de govern ja han deixat clar que no estan interessats en un projecte com aquest. Després que fonts del departament de Comerç de la Generalitat hagin confirmat en més d'una ocasió que l'empresa té la intenció d'establir-se a la nostra ciutat a mig termini, l'alcalde ha assegurat que no hi ha cap planejament aprovat que permeti la instal·lació d'una gran superfície com aquesta. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Ara per ara, a Sant Cugat no hi ha cap planejament aprovat que permeti que es pugui instal·lar una empresa d'aquestes dimensions. El mateix POEC està en període de moratòria. Per tant, ara per ara, no és possible.


Segons Recoder, l'Ajuntament té sobre la taula una proposta de la Generalitat perquè algunes parcel·les industrials del polígon de Can Sant Joan, que són de propietat de l'Institut Català del Sòl, puguin destinar-se a ús comercial. El consistori però, ha optat per aturar el procés, ja que segons el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials, realitzat per l'Ajuntament i pendent d'aprovació per la Generalitat, Sant Cugat no necessita més comerços de parament de la llar.

Lluís Recoder

En el POEC es diu que Sant Cugat és deficitària en activitat comercial llevat del parament de la llar, que són botigues de mobiliari. I això és un element a tenir en compte.


Recoder ha afegit que una superfície comercial d'aquestes dimensions tindria un fort impacte de mobilitat ja que seria un establiment que utilitzarien els ciutadans de Sant Cugat però també de les poblacions veïnes, i que aquest és un tema molt important a valorar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.