Els Afectats pel PGM/76 demanen un acord polític definitiu per resoldre el problema de les cases fora d'ordenació


  • Comparteix:

L'alcalde s'ha compromès a convocar un ple extraordinari abans de finals de mes després que el PSC hagi demanat uns dies més per estudiar la proposta de legalització

L'alcalde s'ha compromès a convocar un ple extraordinari abans de finals de mes després que el PSC hagi demanat uns dies més per estudiar la proposta de legalització

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, s'ha compromès amb la Plataforma d'Afectats pel PGM del 76 a convocar un ple extraordinari abans que acabi el mes per aprovar el projecte de legalització dels habitatges fora d'ordenació. Des del col·lectiu han manifestat la seva preocupació perquè el tema no vagi al ple ordinari de dilluns després que alguna formació hagi demanat més temps per estudiar l'expedient casa per casa.

Una setantena de persones han assistit, aquest dissabte, a l'assemblea informativa convocada pel col·lectiu d'Afectats pel PGM de 1976 i que ha comptat amb la presència de l'alcalde. L'objectiu era informar als veïns de la proposta de legalitzar aquestes cases a partir de la requalificació d'un terreny d'equipaments de la finca de Can Monmany, a Valldoreix, que permetria compensar la zona verda necessària que a data d'avui ocupen els habitatges.

Durant l'assemblea però, els afectats han manifestat la seva preocupació pel fet que aquest projecte no s'hagi inclòs a l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns després que el PSC hagi demanat uns dies més de temps per poder estudiar amb detall l'expedient casa per casa. Davant d'aquesta situació, Lluís Recoder ha explicat que ja s'han fet passes per tirar endavant la proposta però remarcat la importància que el tema compti amb el major consens.

Lluís Recoder

Ja vam tenir una reunió amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, ja tenim un informe previ de la direcció general d'Urbanisme mostrant l'acord amb el projecte, però ara se'ns han demanat 10 dies per estudiar la documentació i hem de garantir el bon final de l'operació


De al seva banda, des del Col·lectiu d'Afectats pel PGM/76 han explicat que el proper dimecres tenen una reunió amb els socialistes per mirar de concretar els serrells que queden pendents i conèixer la seva proposta. Un dels integrants de la plataforma, Ramon Obach, ha recordat que fa temps que s'està treballant en aquest tema i ha demanat que aquesta vegada s'imposi el 'sentit comú' i aquesta sigui la solució definitiva.

Ramon Obach

Encara queden uns temes per resoldre. Estem parlant amb tots els partits i dimecres tenim una reunió amb el PSC perquè ens expliquin què volen fer o si tenen una proposta. Veurem si arribem a un acord o no, ja hem fet el que havíem de fer i ara hem d'esperar


Des del Col·lectiu han reiterat que s'han de legalitzar totes les cases que el PGM del 76 va deixar fora d'ordenació. Pel que fa als habitatges que estan afectats per algun vial, la plataforma espera que la nova modificació del PGM de la Floresta pugui resoldre el tema. En el cas del Vial de Cornisa, els veïns reclamen que si finalment es decideix eliminar el projecte es desafectin ràpidament les cases afectades.

Des de la Plataforma han reiterat la crida als veïns afectats perquè assisteixin al ple de dilluns malgrat que el projecte de legalització dels habitatges no estigui a l'ordre del dia. Des del Col·lectiu consideren important que els veïns facin pressió i reclamin la solució a un problema que fa 30 anys que s'arrossega.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.