Llum verda del ple al projecte de construcció de 255 habitatges socials de promoció privada a la zona de l'HGC


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat provisionalment un projecte de modificació del PGM en una parcel·la privada a prop de l'estació dels FGC de l'Hospital General, on es construiran 255 habitatges socials de promoció privada. L'operació urbanística s'ha aprofitat també per donar llum verda al projecte de construcció d'una benzinera a la zona, amb una mínima dotació comercial.

Després del període d'exposició pública, el ple ha aprovat provisionalment -amb els vots a favor de l'equip de govern i el PP i les abstencions de PSC i ICV-EA- la modificació del PGM a la parcel·la de propietat privada situada al carrer Agustí Pedro i Pons, a tocar de l'estació dels FGC de l'Hospital General. El projecte ja s'havia aprovat inicialment en un ple celebrat el novembre del 2005, i ara es remetrà a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, perquè es faci l'aprovació definitiva.

El projecte preveu la construcció de 255 habitatges socials de promoció privada. Una de les condicions que ha imposat l'Ajuntament és que el sòl on s'ubicaran els pisos passi a ser de propietat municipal. Aquesta operació urbanística s'ha aprofitat també per donar llum verda al projecte de construcció d'una benzinera a la zona. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica que s'ha tingut en compte una al·legació que demanava l'ampliació de la dotació comercial en aquest sector.

Mercè Conesa

Hi ha hagut un escrit d'al·legacions i una aportació del Museu sobre les intervencions arqueològiques. L'al·legació s'ha estimat i ampliem la superfície comercial adjunta a la benzinera.


Els grups d'esquerra a l'oposició, PSC i ICV-EA, s'han abstingut en la votació. Els socialistes han tornat a reclamar a l'equip de govern el Pla de Benzineres per planificar globalment la instal·lació d'aquests equipaments. De la seva banda, Iniciativa s'ha queixat de l'escassa dotació comercial que es preveu a la zona i ha demanat aclariments sobre una pastilla de terreny de titularitat municipal que hi ha en aquesta zona. La titular de Territori, Mercè Conesa, ha indicat que aquesta parcel·la d'equipaments es reservarà i que el seu destí es decidirà més endavant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.