Les sentències del TSJC avalen que Torre Negra sigui no urbanitzable, segons l'equip de govern


Temes relacionats

Els petits propietaris proposen construir a altres indrets o municipis a canvi d'acceptar la protecció de Torre Negra ( 3/abr/09)

Una nova sentència anul·la l'acord de protecció de Torre Negra, però reitera que mereix ser sòl no urbanitzable ( 3/abr/09)


  • Comparteix:

Mercè Conesa és tinenta d'alcalde de Territori

Mercè Conesa és tinenta d'alcalde de Territori

L'equip de govern insisteix que les recents sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalen que Torre Negra pot ser sòl no urbanitzable. Segons l'àrea de Territori, l'anul·lació de l'acord de la Generalitat que va permetre convertir aquest àmbit en no urbanitzable es deu a defectes de forma i no perquè l'espai no es pugui protegir de la urbanització.

La tinenta d'alcalde d'aquest àmbit, Mercè Conesa, remarca que l'acord de la Generalitat deixa de tenir vigència perquè no es concreta un sol traçat per a la Ronda Sud i perquè no hi ha motius per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable de protecció especial.

Tot i això, Conesa recorda que aquesta darrera sentència i una altra de recent, fruit d'un recurs d'uns altres petits propietaris, diuen que hi ha raons per protegir Torre Negra de la urbanització, tot i que no mereixi ser sòl no urbanitzable de protecció especial.

Mercè Conesa

Queda reconegut que, per molt bondadosa que sigui la proposta d'urbanització, aquest fet implicaria un cani radical de l'espai.


Conesa no ha entrat a valorar la proposta de l'Associació de Propietaris de Torre Negra de compensar una eventual protecció d'aquest àmbit amb la possibilitat de construir a altres zones o municipis.

En canvi, la tinenta d'alcalde ha destacat que alguns arguments d'aquest col·lectiu han perdut validesa amb les darreres sentències.

Mercè Conesa

Aquells arguments que deien que actuàvem arbitràriament han quedat superats, perquè hi ha motius objectius per protegir la zona.



El sòl de Torre Negra continua a hores d'ara sent no urbanitzable, ja que l'Ajuntament, la Generalitat i el grup Núñez i Navarro van presentar un recurs de cassació a la primera sentència i, per tant, encara no és ferma. El consistori té previst presentar dos recursos més a les dues darreres sentències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.