Segons la Plataforma Cívica, la protecció de Torre Negra és un referent per a Catalunya


  • Comparteix:

El portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra, Kristian Herbolzheimer

El portaveu de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra, Kristian Herbolzheimer

La Plataforma Cívica per a la defensa de Torre Negra creu que el procés que s'ha seguit a Sant Cugat per protegir aquest espai natural serà un referent per a tot Catalunya. Segons el portaveu de la Plataforma, Kristian Herbolzheimer, el consens social i polític ha permès garantir la preservació d'aquest entorn, amb la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha aprovat la Comissió d'Urbanisme de Catalunya.

Herbolzheimer ha assegurat que la Plataforma respira amb la tranquil·litat d'haver aconseguit protegir Torre Negra, un cop la Comissió d'Urbanisme de Catalunya ha aprovat el canvi del PGM per convertir aquest espai en sòl no urbanitzable. Segons el portaveu de la Plataforma Cívica, després de vuit anys de treball, la unitat de la societat civil i dels partits polítics ha permès arribar a aquesta solució:

Kristian Herbolzheimer

El més destacable és que ha estat un esforç col·lectiu que ha de servir de precedent per a la resta de Catalunya


Però per Herbolzheimer encara queda molt per fer. En primer lloc, aconseguir que l'espai passi a ser de titularitat pública, intentant arribar a acords amb els propietaris abans de recórrer a l'expropiació. El portaveu de la plataforma ha remarcat que el PGM encara presenta amenaces per aquest entorn, com el Vial de Cornisa o el túnel de Sant Medir. Segons Herbolzheimer, el repte més immediat és definir el Pla Especial de Gestió de Torre Negra:

Kristian Herbolzheimer

Ara cal definir un pla especial de gestió per donar-li el seu màxim potencial ecològic


Segons el portaveu de la plataforma, el futur parc rural de Torre Negra ha de protegir tot l'espai entre Cerdanyola i Sant Cugat, creant una zona unitària que aniria del Parc de Collserola a la plana del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.