Els alcaldes de Sant Cugat i Cerdanyola es comprometen a preservar la Via Verda


  • Comparteix:

Els alcaldes s'han trobat a la zona de TorreNegra (Foto: Jordi Garcia)

Els alcaldes s'han trobat a la zona de TorreNegra (Foto: Jordi Garcia)

Els alcaldes de Sant Cugat i Cerdanyola han mostrat el seu compromís de preservar l'espai natural de la Via Verda que actualment separa els dos municipis. Els dos alcaldes han visitat aquests terrenys i els de la Torre Negra, convidats per la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra i l'Associació Via Verda de Cerdanyola.

Les dues associacions ecologistes han organitzat la visita per donar a conèixer als dos alcaldes la situació en què es troba la Via Verda, i la necessitat de treballar conjuntament per protegir els espais naturals de Cerdanyola i Sant Cugat. Segons Lluís Recoder, la coincidència amb l'alcalde Antoni Morral ha estat plena:

Lluís Recoder

Avui hem fet una visita a la Via Verda, i tant l'alcalde de Cerdanyola com jo tenim una clara voluntat de preservar-lo.


Durant la visita també han tractat la possible modificació del projecte urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, que entre altres aspectes, suposaria reduir l'espai verd que ara limita els dos municipis a una franja d'uns 400 metres d'amplada. Segons Lluís Recoder, cal redefinir el projecte de Centre Direccional, que es va dissenyar amb uns principis i valors molt diferents dels actuals.

Lluís Recoder

La proposta de Centre Direccional respon a un planejament urbanístic més propi dels anys 70 que del segle XXI


A la visita també hi han participat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, i els responsables polítics de medi ambient dels dos municipis, Eduard Pomar i Rosa Guallar. Recoder ha assegurat que, com a alcaldes de ciutats veïnes, comparteixen molts problemes i per això cal treballar conjuntament per buscar les millors solucions per les dues poblacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.