La Plaça d'en Coll podria ser només de vianants per impedir el trencament de lloses


  • Comparteix:

La plaça d'en Coll podria ser totalment de vianants d'aquí a uns 6 mesos. Així ho ha anunciat la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, que ha assegurat que la voluntat de l'equip de govern és modificar l'itinerari de l'autobús i deixar aquesta zona totalment lliure del pas de vehicles. D'aquesta forma, l'Ajuntament respon a les demandes dels veïns de la zona, que fa temps que es queixen que el pas de trànsit rodat malmet les lloses de la plaça.

L'Ajuntament ha expressat la seva preocupació pels desperfectes continuats que pateix la plaça d'en Coll després de les obres d'arranjament. Davant d'aquesta situació, la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible ha anunciat la voluntat d'integrar definitivament aquesta plaça dins l'eix de vianants i restringir d'aquesta forma el pas de vehicles.

Aquesta actuació però, suposa trobar un nou itinerari de pas de l'autobús que permeti mantenir el servei amb les freqüències de pas establertes. Així ho ha explicat Mercè Conesa.

Mercè Conesa

L'objectiu garantir el bon servei de freqüències del transport públic, garantir un pas adequat per l'autobús i així vinantitzar definitivament la plaça.


En aquest sentit, la proposta del consistori passa per acabar d'arranjar el carrer Torrent d'en Xandri, que connecta el barri de Sant Francesc amb l'avinguda Cerdanyola. Tot i que les obres d'urbanització d'aquest carrer ja estan en marxa, els treballs no es podran acabar fins que es traslladi l'escorxador municipal al nou edifici de Can Calopa i s'enderroqui l'edifici actual, ubicat en aquesta via.

Conesa ha explicat que aquest trasllat està previst per al primer trimestre del 2004, i que, per tant, en un termini de 6 mesos podria obrir-se aquest carrer al pas de l'autobús municipal. D'aquesta manera, i lliure del pas de vehicles, la plaça d'en Coll podrà vianantitzar-se de forma definitiva.

De moment però, l'equip de govern té previst fer una actuació de sanejament de la zona que, a curt termini, permeti solventar els problemes existents, com el soroll o la trencadissa de lloses.

Mercè Conesa

Volem fer una primera acció de sanejament ràpid tapant els forats amb asfalt o formigó i mitgar així els soroll i evitar que les lloses es malmetin més.


Representants de l'Ajuntament s'estan reunint aquests dies amb les associacions de veïns de la zona per informar-los d'aquestes propostes i acabar de determinar si aquesta primera actuació de sanejament es comença immediatament o passades les festes.

Recordem que aquest cap de setmana, veïns de la zona van entregar a l'Ajunatment un plec amb prop de 200 propostes per posar fi als problemes d'urbanització que pateix aquesta plaça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.