La Generalitat aposta per convertir el projecte del Túnel d'Horta en un pas exclusivament ferroviari


  • Comparteix:

Joaquim Nadal aposta per potenciar el transport ferroviari

Joaquim Nadal aposta per potenciar el transport ferroviari

La Generalitat estudia convertir el projecte del Túnel d'Horta en un pas exclusivament ferroviari que serveixi per unir Barcelona amb el Vallès. L'alcalde, Lluís recoder, considera, però que tot i ser important fomentar aquest tipus de transport públic, la proposta del govern català no resol el problema del transport rodat dins d'aquesta zona.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s'ha reafirmat en la voluntat del govern tripartit de millorar les comunicacions intercomarcals per mitjà de les vies rodades ja existents i potenciant la xarxa ferroviària.

Un exemple d'aquesta política és el Túnel d'Horta, que la Generalitat estudia ara abordar com un pas exclusivament ferroviari.

Joaquim Nadal

Nosaltres volem abordar i explorar a fons les possibilitats de l'antic projecte del Túnel d'Horta com a túnel ferroviari exclusivament.


Des de Sant Cugat, la proposta del tripartit no s'acaba de veure amb bons ulls. I és que per a l'alcalde, Lluís Recoder, és molt important fomentar el transport ferroviari, però aquest nou projecte no resol els problemes de trànsit rodat entre Barcelona i el Vallès.

L'alcalde ha recordat que aquest no era el projecte pactat pel Parlament català i ha afirmat que aquest canvi no respon al pensament del PSC sinó al condicionament polític d'aquest partit.

Lluís Recoder

El Túnel d'Horta havia de ser una altra cosa i en això estàvem d'acord. Ara potser ha canviat alguna cosa, potser és el condicionament polític del PSC.


Des de la Generalitat s'aposta també per potenciar les rodalies de RENFE i s'han obert negociacions amb aquesta companyia ferroviària per estendre els trens de rodalies fins a Girona i Tarragona, i minimitzar així l'impacte de la mobilitat per carretera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.