Origen de l'ermita de Sant Medir i la Penya Regalèssia


  • Comparteix:

Des de SI Sant Cugat volem participar de la festa de Sant Medir, tan estimada pels santcugatencs, parlant de l'origen de l'ermita. El seu primer nom va ser Sant Emeteri, el seu origen és romànic, encara que a causa de totes les transformacions que ha patit en el temps, avui en dia en queda ben poc d'aquest estil arquitectònic.

La primera referència documentada de l'ermita és de l’any 962 i se sap que pertanyia al Monestir de Sant Cugat i els monjos en van tenir cura fins l’any 1446.

Vers el 1802 es va fer la primera romeria de Sant Medir i a partir de 1846, s'hi van afegir els romers de la vila barcelonina de Gràcia. Al seu interior hi ha un esbós d'unes pintures murals que l'artista local Josep Grau-Garriga va projectar, però que no es van arribar a fer,

Quan parlem de l'ermita i del seu entorn natural no ens podem oblidar de la Penya Regalèssia, que és qui en té cura. Aquesta penya està formada per un grup de santcugatencs, amics de tota la vida. Té el seu origen l’any 1939.

Des de SI volem significar la importància que tenen aquestes iniciatives per preservar el nostre patrimoni cultural i natural i encoratgem les persones a continuar amb aquestes tasques perquè sense patrimoni no hi ha identitat.

Bona festa per a tots i salut i independència!

Assumpta Torrents i Parellada

SI Sant Cugat del Vallès



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.