Democràcia en estat pur


  • Comparteix:

No m'agraden les guerres polítiques i ni cap cosa que se li assembli. Som persones, cadascú amb una identitat que un mateix ha creat i generat, i no et titllaré del que no ets, de la mateixa manera que espero que tu tampoc ho facis amb mi. Crec en uns ideals, potser tu creus en uns altres. Quin problema hi ha? Per això som persones, com deia, amb idees que poden ser iguals, semblants, diferents o molt diferents. Cap problema per part meva. Tu treus una bandera, jo una altra, sempre i quan una d'aquestes no sigui apologia a alguna barbàrie, repeteixo, cap problema. Faltaria més. Tu votes aquells, jo aquests. I? Jo defenso allò que crec que haig de defensar, a poder ser, amb arguments vàlids i raonables. Tu defensa el que tu creguis que és el millor segons el teu parer, que per això el tens. Fins aquí, com ho veus? Hi estem d'acord segur, bàsicament perquè no he dit res que surti de mare, cert?

Coincideix que el 27 de setembre de 2015 ens citen a votar quelcom sobre el futur de Catalunya. Jo et demano que hi vagis i vota el que creguis que és millor per la nostra terra on hem estat habitant tots aquests anys. Si creus que ens hem d'independitzar, fes-ho. Si opines el contrari, fes-ho també. Per això ens citen, perquè diguem la nostra i sortim de dubtes d'una vegada per totes i a partir d'aquí construir un camí separats d'Espanya o intentar reconduir la situació i seguir creixent junts. Alguns volen que tu i jo ens enfrontem, que ens deixem de parlar. No ho entenc. Creuen que el problema el tenim entre tu i jo, perquè tu penses una cosa i jo l'altra, però... faltaria més! M'agrada que defensis el teu pensament, de la mateixa manera que sempre m'has comentat que admires com t'argumento el meu. Ells es pensen que perquè tu hagis posat una bandera al teu balcó i jo l'altra, com és evident, de significats oposats, ja no ens parlem, ja no quedem al bar per fer una cervesa parlant de moltes i moltes coses. Una guerra entre tu i jo per les banderes? No seria lògic.

És per això que tenia ganes de comentar-t'ho. Saps perfectament que tant si votes si com si votes no, ningú trencarà el camí que hem construït junts com a persones, persones que s'estimen la seva terra, d'una manera o d'una altra. Això, al cap i a la fi, és democràcia en estat pur.

IGNASI QUINTANA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.