La coresponsabilitat no és suficient


  • Comparteix:

Les crides a la coresponsabilitat que es fan des de les institucions i altres entitats del teixit social per reduir l'incivisme a les poblacions no es mostren suficients. Sant Cugat no és diferent a la resta de pobles, viles i ciutats, i cal treballar molts altres aspectes.

Els esforços que fan els municipis per presentar-se amb un bon 'target de civisme' a la resta del món són cada vegada més ingents i sobretot necessaris per ser atractius per captar nous veïns, visitants i generar bones sinergies de negoci.

Els pobles, viles i ciutats no poden viure i desenvolupar-se només a base de la poca recaptació que representen els impostos municipals d'IBI, IVTM, entre d'altres que fluctuen ara mateix a la baixa, i transferències de l'Estat.

Tenir un 'bon target de civisme' es convertirà cada vegada més en un element de qualitat de les ciutats i un pol d'atracció.

Neteja, civisme, seguretat, disseny i manteniment urbanístic i medi urbà sostenibles, requisits indispensables de les ciutats humanes d'èxit del segle XXI.

L'incivisme és un mal símptoma que cal tractar amb crides a la coresponsabilitat, sí, però també amb la revisió dels sistemes i protocols dels diferents àmbits que l'han d'evitar i combatre

Joan Carles de Blas



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.