Com l'aigua i l'oli. Esquerra o Junts


  • Comparteix:

Façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Façana de l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Tradicionalment l'espai polític convergent i d'unió, avui dia atomitzat però originari de les moltíssimes opcions polítiques que hi ha al país (Junts, Pdecat, Units, Convergents, Lliures, Demòcrates, etc.), mai no ha tingut una bona relació amb l'espai polític d'Esquerra Republicana. Tothom ho sap, negar-ho seria absurd. Sempre poden haver excepcions locals, com no pot ser d'altra manera, però als fets ens hem de remetre per constatar que si ja de per sí és complicada la relació entre aquestes forces polítiques des d'un punt de vista de debat polític, d'ideologia, de maneres de fer, més encara ho és quan han de governar en el mateix equip de govern.

Tenim molts exemples locals que com l'aigua i l'oli només són intents de mescla d'una prova amb elements que se sap aniran cadascú a la seva segons la composició química dels mateixos. L'evidència científica s'imposa, quan han començat a governar plegats en moltes ocasions la cosa ha acabat malament.

I per què exposo inicialment aquestes qüestions? doncs perquè darrerament en els mitjans locals com Cugat Mèdia, llegim escrits d'uns i altres, encara avui, amb retrets sobre qüestions judicialitzades i ja resoltes en seus judicials, entre lideratges locals de les forces polítiques que van ser incapaces, segurament perquè es coneixen bé, de formar govern a l'Ajuntament de Sant Cugat el passat juny de 2019.

El govern de la Generalitat no és que s'escapi a qüestions com les que passen a nivell local en aquest i molts altres ajuntaments, el que s'observa i es dilucida com a ciutadà, és que l'independentisme lluny de presentar-se com a pal de paller capaç de generar equips de govern centrats i pragmàtics, genera discòrdia entre sí i entre l'alteritat que no és independentista.

D'altra banda, Esquerra Republicana tradicionalment independentista, sabedora d'aquesta situació, situa l'esquerra i les polítiques socials com a pal de paller per generar equips de govern centrats i pragmàtics.

Malgrat tot el que ha passat i sempre sent molt crític amb els abusos que es puguin haver comès per totes les parts durant l'anomenat procés i que ens han portat a la situació política que vivim a Catalunya, segueixo pensant, que l'independentisme no és encara avui capaç de presentar-se com a pal de paller de forces polítiques diverses, generador d'equips de govern centrats i pragmàtics, i per tant, els partits d'esquerra, de polítiques socials d'esquerra ho tenen més fàcil per entendre's per formar governs.

JOAN CARLES DE BLAS és veí de Volpelleres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.