Els processos de pressupostos participatius


  • Comparteix:

Vista cap al barri de Volpelleres, on viu l'autor de la carta / Foto: Cugat Mèdia

Vista cap al barri de Volpelleres, on viu l'autor de la carta / Foto: Cugat Mèdia

Que els processos de pressupostos participatius són una bona eina per implicar als veïns i veïnes dels barris en les decisions sobre qüestions que afecten al territori més proper on es viu, és un motiu de gestió política de proximitat a celebrar que ha de potenciar la co-participació.

Altra qüestió són les execucions sobre el que finalment s'acaba de decidir entre els actors que participen, perquè els veïns i veïnes voten unes propostes, però, són els responsables polítics dels consells de barri qui finalment estableixen les prioritats d'execució. Amb projectes ordinaris de fàcil gestió que s'executen durant l'any i d'altres projectes d'inversió que requereixen més temps a causa del disseny, la contractació, etc. Projectes d'inversió que s'han votat però no executat, i en tot cas, a causa de la pandèmia es pot donar un marge per executar els aprovats al 2021.

De tota manera cal una execució més àgil del que s'aprova perquè no és accepable que s'engeguin nous processos sense haver acabat d'executar els anteriorment aprovats. La sensació que queda en els participants dels barris en les co-decisions a prendre no és gaire bona i genera l'efecte contrari que entenc cerquen aquests models de participació ciutadana.

A Sant Cugat, podrem fins al dia 2 de juny presentar una proposta fins i tot des de casa, per millorar l'entorn més immediat que tenim totes i tots que és el nostre barri.

Com a volpellerenc que segueix a la seva associació de veïnes i veïns, llegeixo que dels pressupostos participatius anteriors, encara queden coses per executar de les que es van aprovar i dotar de pressupost. Això no és bo perquè pot generar desafecció.

Segueixo pensant en que cal establir la figura dels consellers/res de barri de cada formació política perquè es faci un seguiment real de proximitat dels acords dels consells de barri. Consellers/res de barri que han de residir en el territori.

JOAN-CARLES DE BLAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.