Les armes No eduquen


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 23/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa anys que a les escoles es reclamava una qüestió molt senzilla: que els agents de policia que hi anessin, ho fessin sense armes. Qualsevol presència d'agents armats en centres educatius té una repercussió directa en l'imaginari d'un alumnat en procés de desenvolupament educatiu, personal i en comunitat.

Fa unes setmanes, la Coordinadora d'Afes de la ciutat va tornar a demanar-ho, i es va acordar que així seria.

La voluntat d'assolir el desarmament, la presència d'armes en els espais públics i educatius, de formació o de lleure i eliminar elements que poden ser usats per exercir violència, era una de les línies de treball del govern, i per aquest curs ja serà efectiu.

Enguany s'efectuaran els cursos i tallers d'educació viària als centres educatius amb la mateixa qualitat que en altres anys, però amb un element molt positiu: el desarmament de les aules, patis i altres espais vinculats a les escoles.

Aquest és un petit pas, però clau per donar una mirada més educativa i menys propera a elements que generen violència. Des del govern de Sant Cugat, volem fer un pas més cap a una educació per una cultura de la pau i la no violència.

Una altra millora que s'incorporarà en aquest curs, també per la sol·licitud que han fet agents educatius i que el govern també havia valorat, és fer un canvi en els obsequis que es donaran als participants de competicions esportives i d'altres que s'organitzen a la ciutat.

Anem fent petites passes per incorporar elements més pacífics i millorar la nostra ciutat.

Seguim!

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora de Ciutadania, Salut, Via Pública i Paisatge Urbà



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt bonic, però, el que interessa als santcugatencs, del seu govern municipal, es la seva eficiència, neteja , manteniment, i serveis a l’alçada dels impostos que paguem, perquè no en parleu mai d’això, i sempre fugiu d’estudi, amb teories bonistes, que tothom ja te clar, el que ??? Mes gestió i menys demagògia , tu.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 23/nov/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.