La seguretat a Sant Cugat


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol

Regidor d'ERC


Publicat: el 29/mar/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest mes hem pogut presentar les dades de delictes del 2021. Unes dades que demostren que Sant Cugat és una ciutat segura o, com deia el cap de mossos de Sant Cugat, molt segura.

Les infraccions penals s'han reduït en un 2,64% el 2021 respecte al 2020. Aquesta bona dada, que confirma que l'índex de delictes continua baixant un altre any consecutiu, s'afegeix a una pujada del 25% del nombre de detencions, el que demostra que aquest descens té molt a veure amb l'actuació policial (tant de Policia Local com de Mossos).

Però hi ha una dada concreta encara més interessant. El 2017 i 2018 el delicte que més amoïnava als santcugatencs i santcugatenques era l'entrada a domicilis. En aquells anys érem una de les ciutats de Catalunya més afectades per aquest tipus de delictes, cosa que va provocar un greu estat d'alarma entre la nostra ciutadania.

Des de 2019, gràcies a la creació de la policia de paisà (USP) a la nostra Policia Local i que juntament amb els seus homòlegs de Mossos de Sant Cugat, va començar una reducció dràstica d'aquest tipus de delictes. Una reducció que ha continuat any rere any. De fet, el 2021 ha reduït les entrades a llars un 45,8% respecte al 2019. Però la dada més positiva és que la reducció del 2021 respecte al 2020 és d'un 9%, una dada magnífica si tenim en compte que el 2020, amb l'efecte de la pandèmia i els confinaments, ja havíem tingut una gran baixada respecte al 2019. Això indica la rellevància de la bona feina de la policia en la reducció d'aquests tipus de delictes, independentment de les circumstàncies externes.

Però aquestes bones dades no ens han de fer baixa la guàrdia. Cal continuar mantenint aquests bons nivells de seguretat. És per això que continuarem treballant a ampliar la plantilla fins al màxim que ens permeti la normativa; en obrir una comissaria de districtes que ajudi a descentralitzar el servei policial i augmentar la seva presència en els barris; en instal·lar noves càmeres als districtes, començant per Valldoreix; i en mantenir el contacte estret amb entitats i veïns per fer seguiment de les seves necessitats en matèria de seguretat. Aquest és el nostre compromís per continuar tenint una ciutat segura, la ciutat que tots volem.

FRANCESC CAROL (ERC-MES) és regidor de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.