Volpelleres, un barri que s'ha fet gran


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Membre del consell de barri de Volpelleres pel PSC


Publicat: el 24/gener
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els inicis del barri de Volpelleres ocupaven la zona residencial més propera a l'estació de FGC i el bosc de Volpelleres, i amb el temps s'estén per la zona residencial que va entre l'avinguda de la Clota, Via Augusta, Can Bellet, Can Canyameres i la zona esportiva i comercial de la Guinardera. Un barri que continua creixent encara avui amb les darreres construccions d'habitatges i consolidant-se com una, ja no, nova part de la ciutat. El barri s'ha fet gran i mostra d'això serà el nou consell de barri de Volpelleres que al mes d'abril prendrà forma administrativa.

Volpelleres, tot i ser un barri de nova creació a la ciutat que va començar a prendre forma a finals de la primera dècada del segle XXI, i que actualment té una piràmide poblacional relativament jove, ja compte amb un teixit social divers i ric que treballa per trobar el seu espai en l'àmbit associatiu de Sant Cugat, amb una associació de veïns i veïnes que creix amb molta força amb la nova junta liderada per la presidenta Sílvia Vallès.

L'obertura de la biblioteca Miquel Batllori en el seu moment, l'Augusta Pàdel, els equipaments esportius de la Guinardera, el seu estany, i la posada en marxa del Mercadona i el mercat municipal van crear una centralitat urbana i dinamitzadora al barri que es veurà potenciada amb el tan esperat Centre Cívic a la Masia de Can Canyameres i la posada en funcionament de la nova escola La Mirada quan d'una vegada per totes es posin d'acord en començar les obres i acabar amb la provisionalitat dels mòduls que han deixat una part del barri i concretament el Parc de la Guineu en una situació que la majoria dels veïns i veïnes de la zona afectada no estan d'acord, el Parc de la Guineu es mereix ser un parc i no el pati d'una escola que no és escola. L'equipament educatiu de La Mirada neix per una necessitat real de les famílies del barri i per la voluntat dels diferents equips de govern per donar resposta a les necessitats educatives del municipi i, en especial, al barri de Volpelleres. Però la provisionalitat s'ha convertit en quelcom massa definitiu i que genera massa controvèrsies i conseqüències pels veïns i veïnes que resideixen als carrers més propers com Dolors Bigas, Avel·lina Casadevall, Avda. Can Bellet, Guadalupe Duran i Pau Muñoz. Com tot barri de nova creació és una zona de la ciutat que a poc a poc s'ha anat consolidant, amb nous equipaments i serveis als veïns, que conviuen amb els darrers solars que encara per edificar i, per tant, amb un potencial de consolidació de veïnat i creixement molt important per Sant Cugat. Un creixement que requerirà encara més equipaments que han de ser transaccionats amb els veïns i veïnes.

El futur de Volpelleres va més enllà del que ja és, i pels que hi vivim, continua sent una oportunitat de transformar un barri marcadament residencial en un barri amb identitat i vida pròpia, integrat a la ciutat, amb serveis públics pensats i ubicats de forma que no generin conflictes, malestar i diferències d'impacte per ús intensiu de l'espai públic.

JOAN CARLES DE BLAS és membre del consell de barri de Volpelleres pel PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.