Sento vergonya


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 20/mar/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A finals de gener es va produir la mort d'un vigilant que estava fent guàrdia a la nit, en una obra d'una urbanització de Can Ametller.

ESCOLTA-HO

Va haver un problema amb una estufa, el noi va quedar intoxicat i els de la constructora no es van adonar de la seva mort fins passades més de 24 hores.

Tot això va posar sobre la taula les condicions laborals en les que ell i molts companys seus estan treballant. En aquest cas es tractava d'una persona hondurenya, per tant un immigrant, se suposa que sense papers, que feia una jornada laboral de 13 hores al dia des de les 19h de la tarda fins les 8 del matí de l'endemà, 30 o 31 dies al mes, segons la durada. A canvi, d'un sou oficial de 700 euros que molts mesos sovint era només de 500€, segons va declarar el seu propi germà.

Posar sobre la taula aquesta situació penso que ens ha de fer venir a tots una certa vergonya. Una certa vergonya en veure, per altra banda, quins són els beneficis d'aquestes immobiliàries, en veure també com ens diu la hisenda pública, que les mateixes immobiliàries han fet un frau fiscal l'any passat de 7.000 milions d'euros, i veure com després venen uns pisos a uns preus desorbitats.

És veritat que ara s'apropa una mica la crisi immobiliària segons s'ha dit, però també és veritat que s'han acumulat tantes falses fortunes, que jo penso que s'hauria de començar a pensar en procediments judicials davant d'aquestes persones que en són responsables.

ARCADI OLIVERES
Economista i president de UNIPAU i Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.