Poca aigua, massa piscines


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 31/mar/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies els diaris parlen amb preocupació de l'escassetat d'aigua a Catalunya, de les dificultats per omplir les piscines i de les multes per regar els jardins.

ESCOLTA-HO

És evident que aquest és un problema derivat de la climatologia, però jo em pregunto si no seria aquesta situació de manca d'aigua una oportunitat per començar a reflexionar si fan falta tantes piscines, si fan falta tantes licitacions. Una sèrie de fets que en moments conjunturals ens porten a problemes.

Penso que si la gent vol practicar la natació pot aprofitar, en general, les piscines municipals. Sempre sortiria més a compte tenir dos o tres piscines municipals que no pas tenir infinitat de piscines a totes les cases. Aquest mateix cas es podria traslladar a altres qüestions que podrien aparèixer en una altra ocasió, com pot ser la manca d'energia.

¿Per què hem de tenir tants televisors a casa i per què hem de fer aquests consums tan desmesurats d'electricitat?. També ens podríem plantejar si fan falta tants cotxes o podem tenir cotxes compartits, uns dies a la setmana els que van a treballar i el mateix cotxe per al cap de setmana per aquells que volen anar a passejar.

Hem de pensar que a Alemanya a poques llars hi ha rentadora, i hi ha una comuna al soterrani que serveix per a tots els veïns de l'escala. Potser moments puntuals com aquests ens haurien de portar a pensar, no només en com solucionem el moment actual sinó preguntar-nos de debò si ens fan falta tantes piscines, tants cotxes i tants televisors. Si no ho pensem ara amb temps, la realitat ens obligarà a canviar d'actituds.

ARCADI OLIVERES
Economista i president d'UNIPAU i Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.