Vicenç Fisas


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 10/abr/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un santcugatenc il·lustre com Vicens Fisas va rebre la setmana passada el premi d'iniciativa solidària que atorga cada any el Periòdico.

ESCOLTA-HO

Penso que és molt bona notícia i que cal pensar que en Vicens Fisas és un personatge imprescindible a Sant Cugat, imprescindible a Catalunya i probablement imprescindible a molts països on en Vicens Fisas ha tingut una presència molt important. S'ha dedicat pràcticament tota la seva vida a pensar en els conflictes, sobretot en els conflictes armats i en explicar-nos què hi ha darrera dels conflictes armats, com es produeixen les curses d'armaments i quins són els interessos creats.

Al mateix temps s'ha dedicat a plantejar solucions per a la resolució d'aquests conflictes. És una bona manera d'aprendre a treballar en aquest món i no només de treballar sinó de donar a conèixer als altres les seves actituds i els seus coneixements.

En Vicens Fisas a més d'haver fet aquesta tasca de recerca, ha creat l'Escola de Recerca de la Pau a la Universitat Autònoma de Bellaterra de la qual han sortit una quantitat més que notable de professionals que treballen en la ressolució de conflictes i que ho demostren cada any.

Recentment s'acaba de presentar 'L'alerta 2008' explicant quins són els principals conflictes del món i que segurament seguiran treballant per instruir la societat civil i la classe política que és el que s'ha de fer per avançar cap a la pau. Estem de sort de tenir en Vicens Fisas i el podem felicitar per aquest premi.

ARCADI OLIVERES
Economista i president de Justícia i Pau i UNIPAU



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.