La venda d'armes


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 2/mai/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En el diari de Sant Cugat d'aquesta setmana apareix un magnífic article d'opinió de Carme Colomina titulat 'L'ètica i la venda d'armes'.

ESCOLTA-HO

És absolutament encertat el que ella diu, perquè fa referència a la doble moral que bancs, entitats, empreses i naturalment governs, tenen davant el fet de la venda d'armes.

De quina manera des de l'Estat espanyol s'està finançant la venda d'armes, de quina manera s'envien municions també (això no ho diu ella però ho dic jo) a països africans i de quina manera països com França que volen boicotejar els Jocs Olímpics, per una altra banda estan venent armes constantment a la Xina.

Aquest és un món d'hipocresia, és un món de malestar i és un món que de tant en tant val la pena que sigui denunciat. L'Estat espanyol té un paper molt actiu en la venda i el finançament d'armes i aquestes qüestions caldria revisar-les.

Evidentment aquest no és un fet local, és un fet global, però tenint en compte que Sant Cugat aspira a tenir moltes instal·lacions tecnològiques de primera fila, potser haurem de vigilar que algunes d'aquestes instal·lacions que arriben a casa nostra no s'impliquin en aquest maleït negoci.

ARCADI OLIVERES
Economista, President de la UNIPAU i Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.