Sense carburant


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 18/jun/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies qui més qui menys, des de Sant Cugat, des de Barcelona i des de Catalunya i des de qualsevol punt de l'estat, ha patit la famosa vaga de camioners.

ESCOLTA-HO

Evidentment hi ha opinions per a tots els gustos però hi ha una cosa que m'agradaria deixar ben clara, que és que la raó principal d'aquesta vaga sembla ser la manca d'un preu adequat del gasoil pels transportistes.

El preu del gasoil té molta relació amb el preu internacional del petroli, que ha anat pujant, això és una evidència, però sobretot el que marca el preu del gasoil són els impostos que el govern hi afegeix i els beneficis de les grans empreses, en el cas espanyol sobretot Repsol, que és curiós com van augmentant aquests guanys a mesura que el preu també s'incrementa.

Potser si estem pensant en solucions s'han de pactar situacions noves pels transportistes, però potser ens hauríem de plantejar si l'Estat no hauria de ser capaç de renunciar una mica a aquest superàvit fiscal i traduir-lo en que aquest preu sigui més acceptable i naturalment si és honest que en una època de dificultats com ara, una empresa, pràcticament no monopolística però sí logopolística com és Repsol, continui tenint aquests guanys tant extraordinaris.

Penso que si no enfoquem per aquí les coses, difícilment baixarem els preus i difícilment resoldrem el problema.

ARCADI OLIVERES
Economista i president de la UNIPAU i Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.