Mitjans de comunicació o mitjans de manipulació?


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 6/oct/08
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada el periodista Antoni Bassas va fer una conferència a les Jornades de Comunicació Ramon Barnils i un dels titulars que ha ressaltat la premsa és el fet que el poder fa llistes de periodistes i controla l'opinió, és a dir, es viola molt la llibertat d'expressió.

ESCOLTA-HO

Penso que l'Antoni Bassas tindrà l'oportunitat de comprovar-ho, fins i tot engrandit, quan properament s'instal·li com a corresponsal a Washington. He llegit, no fa gaire, que els dotze mitjans de comunicació més importants, com 'The New York Times', 'The Washington Post', 'Time Warner', Rupert Murdoch, 'CNN', 'Annual Disney Productions', estan sotmesos a uns Consells d'Administració, cosa que fins a cert punt és lògic. Però si mires quins són els membres d'aquests Consells d'Administració et trobes que en tots els casos resulta que són gent de la indústria del petroli, de la gran banca, de les fàbriques d'automòbils, de la indústria d'armament, dels laboratoris farmacèutics, de l'alta administració nord-americana, és a dir, no són altra cosa que instruments d'allò que quan jo era jovenet se'n deia 'la voz de su amo'.

L'Antoni Bassas ho podrà comprovar, i no únicament als Estats Units. A França, no fa gaire, es va fer la venda d'un dels diaris més importants, 'Le Figaro', i resulta que avui en dia el 80% del seu capital està en mans d'un personatge que es diu Serge Dassault, que es dedica a fabricar avions de combat i que, per altra banda, el seu pare era el padrí de formació d'un personatge anomenat Jacques Chirac. Veritablement ens podem preguntar si en aquest món hi ha de debò mitjans de comunicació o si més aviat el que hi ha són mitjans de manipulació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.