Goldman Sachs al capdavant de la política mundial


  • Comparteix:

arcadi.oliveres

Arcadi Oliveres


Publicat: el 12/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests darrers dies el senyor Sarkozy, suposo que ja pensant en la seva campanya electoral, ha posat damunt de la taula un tema un tema del qual fa anys que en parla: la famosa taxa Tobin per parlar l'especulació financera. Curiosament els mercats financers se li han tirat al damunt; no volen que es freni gens ni mica aquesta especulació que, sense dubtes, és la raó principal de la crisi. Molt em temo que el senyor Sarkozy, per raons electorals o no, acabarà perdent la batalla.

ESCOLTA-HO

Els mercats financers, malauradament, són molt forts i avui en dia dominen no només l'economia, sinó també la política mundial. Estem en mans de banquers. Fixem-nos, si no, en les darreres reformes: a Grècia governa un senyor que es diu Papademos, que era antic directiu d'una banca americana que es diu Goldman Sachs; a Itàlia governa Mario Monti, que era antic assessor de Goldman Sachs; el Banc Central Europeu està dirigit per Mario Draghi, que era antic empleat de Goldman Sachs; els 7 darrers ministres d'economia americans, dos viceministres i cinc ministres han estat abans de ser-ho directius de la banca Goldman Sachs.

Estic llegint aquests dies un llibre sobre aquesta banca i puc assegurar que està plena de delictes des de fa molts anys fins ara. Malauradament aquests senyors dominen les finances de l'economia mundial i s'oposaran a qualsevol decisió que pugui prendre el senyor Nicolas Sarkozy.

També caldrà veure quina ha estat l'actitud del primer ministre britànic, el senyor David Cameron, molt vinculat a la 'City' londinenca i, per tant, a l'especulació financera, que s'ha negat en rodó a acceptar qualsevol tipus de taxa, que sense dubtes seria la millor manera d'evitar aquests desastres financers que ens han portat a la situació actual.

ARCADI OLIVERES és economista i president de la Unipau i la Fundació Justícia i Pau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.