El 'Molta Comèdia' conversa amb Salvador Brotons

El director de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat presenta el concert 'Ma mère l'oye', que arriba aquest divendres al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Eduard Jener i Salvador Brotons / Foto: Cugat Mèdia

Eduard Jener i Salvador Brotons / Foto: Cugat Mèdia

El nou director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, flautista, compositor i director d'orquestra, visita el 'Molta Comèdia' per explicar la seva llarga carrera desenvolupada a Catalunya, l'Estat espanyol i els Estats Units. Té un opus creatiu que supera les 160 composicions registrades entre simfonies, concerts per a diferents instruments com guitarra o flauta i orquestra, composicions específiques per a banda, cantates, quartets, sonates, òperes i suites com la inspirada en la Manifestació de l'11 de setembre de 2012 en una versió simfònico-coral estrenada a la Sala Gran de l'Auditori de Barcelona l'any 2014. També es l'autor de sardanes i orquestracions per a orquestra simfònica de cançons populars catalanes.

ESCOLTA-HO

Ha sigut director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra de Les Illes Balears, la Banda Municipal de Barcelona i, des de fa 31 anys, de la Vancouver Symphony Orchrestra (Estat de Washington), tasca que compartirà amb la direcció de l'orquestra santcugatenca i també les classes de professor de direcció d'orquestra i composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Després del repàs a la seva carrera Brotons explica el contingut del programa del concert que aquest divendres dirigirà al Teatre-Auditori amb 'Ma mère l'oye', de Maurice Ravel, cinc contes de fades segons recopilació de François Perrault musicats i el Concert per a dos pianos i orquestra de Francis Poulenc, amb la col·laboració dels pianistes Àlex Aguacil i Yukiko Akagi, a la primera part, i 'Quadres d'una exposició', de Modest Mússorgski, orquestració de Maurice Ravel, a la segona.

En la seva homilia Eduard Jener ha parlat dels Premis Butaca, lliurats a Premià de Mar el passat dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.