La Sant Silvestre s'acomiada de Sant Cugat després de 10 anys de relació


  • Comparteix:

La Sant Silvestre es disputa per darrera vegada a Sant Cugat / Font: cugat.cat

La Sant Silvestre es disputa per darrera vegada a Sant Cugat / Font: cugat.cat

La Sant Silvestre Sant Cugat, que es disputa aquest dilluns i que suposa l'última activitat esportiva de 2018, viu la darrera edició pels carrers de la ciutat. La cursa, que arriba a les 20 edicions i que s'ha disputat nou vegades a la localitat santcugatenca, reunirà uns 2.200 atletes. A més, uns 300 nens i nenes participaran el la cursa Kids, una de les novetats d'enguany. La Sant Silvestre suposarà l'últim acte de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport.

El 31 de desembre a Sant Cugat va lligat, inevitablement, a la Sant Silvestre. La cursa atlètica, que enguany arriba a la vintena edició, aplegarà uns 2200 atletes que completaran els 10 quilòmetres de recorregut entre el Parc Ramon Barnils i l'Ajuntament passant pel Monestir, la rambla de Ribatallada o l'avinguda Lluís Companys entre d'altres. Aquesta, però, serà la darrera Sant Silvestre que es correrà a Sant Cugat després que el regidor d'Esports, Eloi Rovira, anunciés fa unes setmanes que la relació entre la cursa atlètica i la ciutat arribava al seu punt final.

La davallada de la participació de les darreres edicions ha fet que la cursa tingui problemes de viabilitat econòmica i la direcció ja busca una altra ciutat que aculli la Sant Silvestre. Enguany hi participaran uns 2200 atletes, lluny dels 2600 de 2012 o dels 3000 de topall que s'havia marcat l'organització. Tot i això, Domingo López, el director de la cursa, s'ha mostrat content amb la xifra d'inscrits perquè ha millorat respecte al 2017. A més, la nota positiva de la prèvia han estat el nombre d'inscrits en la cursa Kids, que ha superat la xifra de nens i nenes esperat. Fins a 300 joves atletes, de 0 a 14 anys, completaran un recorregut situat a la Rambla del Celler.

En l'apartat esportiu, Jaume Leiva, vigent campió i guanyador de tres edicions, és un dels grans favorits en la categoria absoluta masculina. Els marroquins Khalid Ougzfi, Mohamed Azouz i Mounim el Jouck li intentaran plantar cara. Per la seva banda, Angelica Esparza i Laura Vilchez són els noms que més sonen per imposar-se en la cursa femenina. La Sant Silvestre serà el darrer acte de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport.







Domingo López

L'afrontem amb més optimisme que l'any passat perquè hem tingut un augment. El ciutadà ha donat el pas per a millorar la participació

Eloi Rovira

És l'última Sant Silvestre a Sant Cugat i estem tristos perquè la teníem molt present en el calendari



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.