Consells per abans i després de la Mitja Marató


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Mitja Marató del 2008

Imatge d'arxiu de la Mitja Marató del 2008

El director de l'OMET i llicenciat en educació física, Xavier Requeno, recomana que els dies abans de la Mitja Marató que es disputarà diumenge, l'atleta no faci sessions d'entrenament molt fortes. L'escalfament del dia de la cursa ha de ser progressiu i sense moviments bruscos per tal d'evitar possibles lesions. Un cop acabada la cursa, també és important dedicar un llarg espai de temps als estiraments per tal d'aconseguir una bona recuperació.

En una cursa com la Mitja Marató són tant importants els dies previs a la cursa, com l'escalfament anterior i posterior a la prova. El director de l'OMET i llicenciat en educació física, Xavier Requeno, creu que la setmana d'abans de la disputa de la Mitja Marató, l'atleta ha de fer un descans actiu, basat en l'escalfament i la recuperació física.

El mateix dia de la prova, la preparació es basa en un escalfament progressiu basat en exercicis que facilitin el moviment de tots els músculs amb la finalitat que el cos tingui una temperatura adequada. Xavier Requeno creu que és una fase molt important abans de començar la Mitja Marató.

Xavier Requeno

L'estirament ha de ser progressiu i evitant els moviments bruscos. Ens hem de prendre el nostre temps per estirar.



Un cop acabada la cursa també és important la recuperació per tal d'evitar possibles lesions o molèsties. És per això que tal com afirma Xavier Requeno és bàsic dedicar una bona estona als estiraments.

Xavier Requeno

És molt important fer una sessió d'estiraments molt completa un cop acabada la cursa.



Per acabar, Requeno recomana no utilitzar ni calçat ni roba nova per tal d'evitar possibles rascades. La prova de la Mitja Marató es disputa diumenge a partir de les deu del matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.