La regularització de tècnics de bàsquet afecta la UESC i el Qbasket


  • Comparteix:

Germán Simón, tècnic del sènior femení de la UESC

Germán Simón, tècnic del sènior femení de la UESC

La UESC i el Qbasket Sant Cugat es mostren preocupats per l'aplicació de la llei de l'Esport que obliga els tècnics que hagin obtingut el títol després de 2009 a cursar novament els estudis, però plantejats pel departament d'ensenyament de la Generalitat. La regularització s'ha de fer abans de l'1 de gener de l'any vinent i aquest fet suposa que els dos clubs santcugatencs tinguin pocs entrenadors que compleixin la normativa.

La federació catalana de bàsquet, seguint les directrius marcades per la Generalitat, s'ha marcat l'objectiu d'homogeneïtzar les formacions dels tècnics esportius atorgant-los un valor oficial. Fins al moment, cada federació organitzava la formació dels seus entrenadors lliurament, però la llei de l'Esport creada al 2008 diu que per poder exercir les professions de l'esport els entrenadors s'han d'inscriure al Registre Oficial de Professionals de l'Esport (ROPE) amb títols oficials.

La norma regula els continguts, el volum d'hores i l'itinerari curricular. Tots aquells entrenadors que hagin aconseguit el títol abans de 2009 caldrà que homologuin els títols presentant també la seva vida esportiva com a entrenadors.

Els que hagin cursat els títols d'entrenadors després de 2009 cal que tornin a l'aula seguint el pla d'ensenyament de la Generalitat i fent hores de pràctiques. El Qbasket Sant Cugat té ara mateix 26 tècnics dels quals dos o tres compleixen la normativa. El directiu del club, Javier Martínez, mostra la seva preocupació i espera que es trobin solucions.

Javier Martínez

No tindrem suficients entrenadors perquè puguin dirigir els equips. Esperem que la federació busqui solucions al tema.


La UESC té actualment una quarantena d'entrenadors dels quals sis compleixen amb la normativa. El coordinador de l'àrea de formació de la UESC, Óscar de Paula, diu que caldrà analitzar la situació i veure com actua la federació catalana.

Óscar de Paula

La federació catalana ha de veure el punt de vista dels clubs i considerar la seva postura.


El departament d'Ensenyament posarà en marxa un servei d'assessorament individualitzat que tindrà un cost de 60 euros. Tot plegat ha generat indignació a les xarxes socials per part d'entrenadors catalans que es veuen afectats per aquest nou marc. Els tècnics s'estan mobilitzant sota l'etiqueta #NoPayNoCoach.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.