La UESC es deixa la pell per desfer-se de l'Escola Pia de Sabadell en una batalla sense respir

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) sua de valent per superar (67-63) una Escola Pia de Sabadell bregadora tot i ser el cuer del grup 1 de Copa Catalunya. Els santcugatencs han gestionat una diferència que ha arribat als 14 punts i s'han sentit obligats a fer-ho en un terreny pantanós, enfangat per la proposta travada dels visitants. Finalment, la UESC ha tret caràcter, defensa i empenta per endur-se la tercera victòria del curs.

Ningú no s'ha deixat res fora de la pista perquè el partit que s'ha viscut al pav 1 de la Rambla del Celler s'ha jugat a un ritme tant alt com intens. Això sí, la bona càrrega del rebot ofensiu i l'encert en les variants defensives ha donat el lideratge inicial a la UESC, que al primer quart ha adquirit una meritòria renda de 10 punts (17-7). Els sabadellencs han sortit endollats al principi del segon quart, i l'inici boig de període i la defensa zonal ha confòs els de Sant Cugat.

Després de les rotacions i de nou amb la primera unitat a la pista, la UESC ha tornat a agafar el control del matx i, liderats per un efectiu i cada vegada més madur Quim Fernández, ha alçat els locals fins a 14 punts per sobre, un domini que no ha pogut mantenir fins el descans per una embranzida al final del segon quart de l'Escola Pia (39-28). A la segona part, els visitants han trobat la tecla adequada i s'han endut el partit al seu escenari, basat en un major dinamisme i més contactes.

Això ha fet néixer un clima de sobreexcitació en el qual els de Senpau s'han ofegat, i els de Sabadell han arribat a empatar (56-56) aprofitant-se de la desconnexió dels vermell-i-negres en atac i la davallada d'intensitat en defensa. La UESC, però, no s'ha deixat aclaparar ni per l'ofici visitant ni per la intensitat del seu públic, i gràcies a una cistella clau d'Arnau Sanahuja ha encarrilat el partit i s'ha acabat enduent el triomf. El tècnic dels de Sant Cugat, Cesc Senpau, destaca la dificultat de la victòria.

Cesc Senpau

Defensivament, som un equip que està arribant a una certa solidesa. Som capaços d'aguantar un partit ajustat. Al final hem estat més encertats però hem patit molt i ens ha costat molt guanyar el partit.

La UESC suma tres victòries i dues derrotes i la setmana que ve visita la Bisbal Bàsquet.