El Qbasket es manté a Segona Catalana després de superar l'Espanyol B

Els santcugatencs superen (66-57) al filial del SD Espanyol a partit únic en un Pav1 ple

El Qbasket Sant Cugat ha certificat l'ascens a Segona Catalana / Foto: Cugat Mèdia

El primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat assoleix la permanència a Segona Catalana després de superar (66-50) al CBSAPS-SD Espanyol. El treball defensiu i l'encert en el rebot han permès als de Franscesc Jané guanyar aquest partit de cara o creu, on l'equip que perdia baixava directament a Tercera Catalana. A la vessant ofensiva, el capità Xavier Martínez ha liderat al Qbasket amb 15 punts.

El partit crucial per decidir qui mantenia categoria ha començat molt intens en un Pav-1 de la Rambla del Celler ple a vessar. El Qbasket masculí ha sortit molt més endollat i encertat en atac. Els rebots defensius permetien als locals agafar marge al marcador. La defensa zonal dos-tres dels visitants ha estat inoperant contra l'ofensiva santcugatenca. El primer període ha finalitzat (16-4) favorable al Qbasket.

El segon quart ha estat molt més igualat. Les cistelles dels dos equips no han deixat d'entrar, fet que ha provocat que aquest període fos el de més anotació amb 21 punts per al Qbasket i 20 punts per als visitants. Amb l'avantatge del primer període, el matx ha marxat al descans amb victòria dels santcugatencs per (37-24).

A la represa, només començar, Guillermo Aljama ha fet aixecar als aficionats del pav1 amb una gran cistella i un tap en la següent jugada. Malgrat l'avantatge del Qbasket, la tensió en el pavelló ha continuat augmentant amb l'expulsió del jugador visitant Arnau Ribé per cinc faltes. Tot i això, els santcugatencs han finalitzat el tercer quart amb una diferència de 17 punts (50-33).

En el darrer període, el CBSAPS-SD Espanyol ha buscat la remuntada, però sense èxit. Amb el final del partit (66-50) ha començat l'eufòria dels santcugatencs que han celebrat mantenir la categoria a Segona Catalana.

El tècnic del Qbasket, Francesc Jané, ha lloat la feina dels seus jugadors en tasques defensives. "Avui estic molt orgullós de l'equip, com en els entrenaments, després en els partits pot passar de tot, però avui ha sortit tot perfecte", ha afirmat Jané. Sobre la possibilitat de continuar al càrrec de l'equip la temporada vinent, l'entrenador ha explicat que per ara no ho sap i que el seu objectiu era "mantenir la categoria".