La UESC es desfà un bèl·lic Sferic en el primer partit de temporada

El conjunt masculí de la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC) pateix per superar l'Sferic Terrassa però s'acaba imposant (62-54) en la primera jornada d'aquesta temporada al grup 2 de Copa Catalunya. Malgrat tractar-se d'un recent ascendit, els egarencs han proposat un joc intens i no han abaixat els braços en cap moment, obligant els santcugatencs a treballar fins les darreres possessions per assolir el triomf. Marc Guillem estrena projecte amb victòria tot i afirmar que l'equip encara ha de treballar per definir alguns aspectes del joc.

Equipació nova, entrenador nou, i fins a quatre noves cares respecte la temporada passada en el cinc inicial. La UESC 2013-14 ha fet un important canvi respecte la del curs anterior i això ho ha notat en el seu primer partit. Amb molts jugadors que enguany juguen per primera vegada junts, la manca natural de compenetració ha fet que els primers compassos del partit l'anotació fos baixa, el joc una mica imprecís i la majora d'ocasions es cerquessin des del tir exterior. Malgrat intentar córrer, els de Marc Guillem no han trencat el matx ni han pogut aglutinar grans distàncies, en un enfrontament travat. L'Sferic, de la seva banda, començava anotant de la mà d'un dels dos jugadors exsantcugatencs, Xavier Palou. L'altre, Gio Layana, ha mostrat la seva duresa habitual amb un joc més madur que el que oferia quan jugava a la UESC. Els locals, però, defensaven amb contundència una petita diferència que els mantenia per davant, però abans del descans els visitants han pogut destrossar la barrera i marxar a la mitja part per davant (31-33). El tercer quart ha estat determinant en el desenvolupament del partit. Guillem ha tocat la tecla adequada al descans, i un parcial de 16 a 6 ha fet que els santcugatencs arribessin al tram final amb certa comoditat. En els últims minuts tots dos equips han sortit a pista amb molta intensitat, els contactes es mantenien i la veterania d'homes com Jordi Pons, Santi Suso o Sergi Balagué ha guiat els de Sant Cugat a un treballat triomf final. Marc Guillem explica que l'equip necessita encara unes setmanes per arribar a assolir la forma adequada.

Marc Guillem

Físicament, fins d'aquí a un parell de setmanes, no tindrem l'espurna necessària. Quan ens hem centrat en dues o tres coses ens han sortit bé.

El darrer fitxatge, Xavi Plandiura, ha disputat alguns minuts. La setmana que ve els vermell-i-negres juguen el primer partit a domicili. Serà a la pista de la Salle Reus, dissabte a tres quarts de sis de la tarda.