Carles Macian (ERC): 'Hem de posar les coses fàcils als clubs i arribar a la burocràcia zero'


  • Comparteix:

Carles Macián a l'esquerra de la imatge

Carles Macián a l'esquerra de la imatge

Facilitar al màxim l'accés al finançament públic als clubs. Aquesta és una de les principals propostes esportives que presenta el programa electoral d'ERC. En una entrevista a Cugat.cat, el membre dels republicans Carles Macian ha explicat que una bona manera de subvencionar els clubs mitjans i petits seria a través d'un rànquing creat en funció d'uns objectius marcats prèviament.

ERC proposa desenvolupar un sistema per punts que permeti als clubs arribar a la 'burocràcia zero' a l'hora de demanar una subvenció. D'aquesta manera, d'una banda es facilitarien els tràmits a les juntes directives per demanar finançament públic. De l'altra, el repartiment als clubs seria el més objectiu possible. El membre d'ERC i actual director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, explica aquest sistema.

Carles Macian

Anar a un sistema d'objectivació dels ajuts. Que a partir d'uns rànquings en funció dels resultats, dels pracitcants, o del pes de l'esport base, tinguis més accés a recursos econòmics.



Pel que fa als clubs, Macian ha parlat de la importància que té continuar amb la llei que tracta la paritat de sexes a les juntes directives. A més, ha afegit que cal seguir potenciant l'esport base, ja que és el 'punt de partida del model esportiu actual'.


El republicà també ha parlat de les seleccions catalanes, punt on ha remarcat que el que busquen és la 'normalitat' amb la creació de lligues esportives professionals.

Carles Macian

Començar a desenvolupar lligues esportives professionals. Que siguin independents de les federacions estatals i que no tingui represàlies.





Finalment, en matèria d'infraestructures, ERC proposa desenvolupar un pla director en l'àmbit de l'ús esportiu al medi natural, projecte que establiria en quins llocs i de quina manera es podrien practicar esports com la Bicicleta Tot Terreny (BTT), l'escalada i el motor. En aquest mateix bloc, Macian ha remarcat la rellevància de l'EsportParc Internacional, un projecte que per primera vegada farà que l'esport i la tecnologia entrin en sinergia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.