L'esport, als programes electorals


  • Comparteix:

L'Esport Parc Internacional de Catalunya, el futur de l'esport català

L'Esport Parc Internacional de Catalunya, el futur de l'esport català

Els sis partits polítics amb presència al Parlament de Catalunya divergeixen sobre l'oficialització de les seleccions catalanes. Mentre que PSC, CiU i ERC es posicionen a favor, PP i Ciutadans no ho aproven i ICV-EUiA condiciona la seva existència a la creació de Catalunya com a estat propi. En el que si que coincideixen els sis grups parlamentaris és en la fomentació de l'esport federat i escolar, així com en els criteris de subvencions a les entitats.

Els partits polítics han analitzat a Cugat.cat les propostes en matèria esportiva dels seus programes electorals. ERC, PSC i CiU tenen clar que les seleccions catalanes han de competir a nivell internacional.

El membre d'ERC i actual director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian, explica quina és la postura de la seva formació.

Carles Macian

Començar a desenvolupar lligues esportives professionals. Que siguin independents de les federacions estatals i que no tingui represàlies.



El PSC també es mostra a favor de la participació de les seleccions nacionals a nivell internacional. El primer secretari dels socialistes a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, creu que cal el reconeixement de les seleccions catalanes.

Ferran Villaseñor

Cal un reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes. Aquest ha de ser l'objectiu.


CiU també comparteix la postura de republicans i socialistes. El membre sectorial d'Esports de CiU i regidor d'Esports, Xavier Amador, creu que cal potenciar la marca Catalunya i potenciar el paper dels combinats nacionals.

Xavier Amador

Cal promoure la marca Catalunya i que el màxim de seleccions catalanes siguin reconegudes a nivell internacional.




ICV-EUiA aposta també per les seleccions catalanes, però matisa que han de competir a nivell internacional 'quan Catalunya tingui un estat propi'. El coordinador comarcal del Vallès Occidental de joves d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, explica el seu punt de vista.

Ramon Gutiérrez

Les seleccions catalanes no han de competir a nivell internacional fins que Catalunya no tingui un estat propi.



Ciutadans i PP s'han mostrat en contra del reconeixement de les seleccions catalanes. El cap de campanya i número 4 a les llistes per Barcelona, el santcugatenc José Manuel Villegas, creu que les seleccions catalanes no han de competir a nivell internacional per construir 'una nació que no existeix'.

José Manuel Villegas

Estem a favor de seleccions catalanes, però en contra dels que volen utilitzar-les per construir una nació inexistent.





Finalment el PP està també en contra de les seleccions catalanes i s'ha mostrat molt crític amb la Secretaria General de l'Esport. El president de la Comissió d'Esports del PP a Catalunya, el santcugatenc Alfredo Bergua, es queixa dels diners que ha invertit aquest organisme a favor de la plataforma Pro-seleccions esportives catalanes.

Alfredo Bergua

La secretaria general de l'Esport ha dirigit les federacions esportives. Han destinat molts diners a esports minoritaris amb l'objectiu que siguin reconegudes internacionalment.




Tots els partits polítics han coincidit que el CAR i l'EsportParc Internacional de Catalunya milloraran l'esport català. Un dels altres objectius comuns de totes les formacions és potenciar l'esport federat i escolar.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.